Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2016-2017

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2016-2017

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών του ΟΑΕΔ με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2016-2017. Η υποβολή γίνεται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο ΚΠΑ2 (Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης) της περιοχής τους για να αποκτήσουν τους απαραίτητους κωδικούς.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι το προηγούμενο έτος (2015) :

*Έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με ασφάλιση ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

*Οι ασφαλισμένες γυναίκες που συμπλήρωσαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

* Όσοι έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας κατά το έτος.

*Όσοι συγκέντρωσαν 50 ημέρες από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Φυσικά, από αυτό ωφελούνται και τα μέλη των οικογενειών των ασφαλισμένων και συγκεκριμένα: οι σύζυγοι των δικαιούχων (ως έμμεσα ασφαλισμένα μέλη και με την προϋπόθεση ότι δεν υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση), τα παιδιά που συμπληρώνουν τα 5 χρόνια κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα ανήλικα τέκνα μέχρι 18 ετών και τα εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας 18-24 ετών που είναι έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα.

Τέλος, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι συνοδοί των δικαιούχων ή των ωφελούμενων με αναπηρία από 67% και άνω, μόνο αν ο δικαιούχος ΑΜεΑ δεν έχει άλλον σύνοδο ή αν ο συνοδός του έχει κι αυτός αντίστοιχη αναπηρία.

Οι διακοπές μέσω του προγράμματος μπορούν να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια ενός χρόνου και συγκεκριμένα ανάμεσα στο διάστημα από τις 16 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 17 Δκεμβρίου 2017 σε συγκεκριμένα τουριστικά καταλύματα.

Η διάρκεια των διακοπών μπορεί να είναι από 1 έως 10 διανυκτερεύσεις για όσους επιλέξουν τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, τη Χίο, την Λέρο ή των Κω και από 1 έως 5 νύχτες για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Προσέξτε μην ξεχαστείτε! Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 23:59 ενώ για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 13.00. Οι ωφελούμενοι θα είναι συνολικά 150.000. Μπορεί κι εσείς να είστε τυχεροί!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Πηγές: Dikaiologhtika.gr και Oaed.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v