Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο έρωτας έχει περάσει

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο έρωτας έχει περάσει

Μπορεί μετά τον άκρατο έρωτα του πρώτου καιρού, να μένουν άλλα πιο δυνατά συναισθήματα, όμως για να παραμείνει επιτυχημένη μια σχέση πρέπει να έχει έστω και κάποια ψήγματα έρωτα- ακόμα και μετά από χρόνια. Αν έχετε φτάσει στο σημείο να μην αναγνωρίζετε πια το παλιό σας πάθος για τον άνθρωπο από τον οποίο δεν ξεκολλάγατε ούτε λεπτό, τότε μάλλον ο έρωτάς σας έχει «ξεφτίσει». Δείτε ποια σημάδια θα σας δείξουν ότι το πάθος έχει φύγει και ότι οι «πεταλουδίτσες» έχουν μετακομίσει απ’ το στομάχι σας…

Χρησιμοποιείτε  συχνά τη φράση: «Περνάμε απλώς μια δύσκολη φάση»

Που τελικά διαρκεί μήνες ίσως και χρόνια! Όταν συνειδητοποιείτε ότι μια δύσκολη φάση, που ξεκίνησε ως προσωρινή (όλα τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα κατά καιρούς), διαιωνίζεται, έχετε κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα: να δεχτείτε πως ο έρωτας σάς αποχαιρετά.

Σεξ; Ποιο σεξ;

Σε μια μακροχρόνια σχέση ή ακόμα και σ’ ένα γάμο, το σεξ ενδεχομένως μειώνεται, όμως δεν πρέπει να εξαφανίζεται. Όταν ο καιρός περνάει και εσείς δεν επιδιώκετε πια την απόλαυση και την οικειότητα που νιώθατε μέχρι πρότινος με τον άνθρωπό σας, είναι ένας κακός οιωνός για τον έρωτά σας.

Άγνωστοι- εραστές- σύντροφοι- φίλοι- άγνωστοι!

Μια επιτυχημένη σχέση φτάνει μέχρι το τρίτο στάδιο.  Όταν οι σύντροφοι γίνονται φίλοι και καταλήγουν να είναι (πάλι) δύο άγνωστοι που δεν μιλάνε πια, σημαίνει ότι το «παιχνίδι» μεταξύ τους έχει χαθεί και μάλλον ανεπιστρεπτί. Οι παλιές κινήσεις στοργής και τρυφερότητας, οι ζεστές αγκαλιές και τα παθιασμένα φιλιά, είναι πια παρελθόν και αν καμιά φορά γίνονται, θυμίζουν περισσότερο αγγαρεία.

«Δεν μιλάμε πια, δεν μιλάμε»

Όπως λέει και το γνωστό τραγούδι. Μαζί με τον έρωτα, φεύγει η επικοινωνία και η διάθεση για κουβέντα. Δεν μοιράζεστε πια τα νέα της δουλειάς, δεν ζητάτε τη γνώμη του άλλου σας μισού για ένα πρόβλημα που σας απασχολεί, έχετε σταματήσει τα αυθόρμητα «σ’ αγαπώ», και τα «μου λείπεις».

Τα πρώην «χαριτωμένα» πράγματα πλέον φαντάζουν ανυπόφορα

Τα αστεία του που παλιά σας έκαναν να σκάτε στα γέλια, οι γκριμάτσες που ο σύντροφός σας έκανε για να σας φτιάξει το κέφι, πλέον έχουν δώσει τη θέση τους σε «κακόγουστα» αστεία και «χαζομάρες» που δεν έχετε καμία όρεξη να ακούτε και να βλέπετε. Δεν είναι περίεργο το πώς μπορεί ν' αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τους συντρόφους μας;

Δεν σας νοιάζει αν ο σύντροφός σας «λοξοκοιτάζει» ή αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση

Παλαιότερα, θα ζηλεύατε με το βλέμμα του συντρόφου σας που θα έπεφτε σε μα αιθέρια ύπαρξη ενώ περπατούσατε μαζί στον δρόμο. Τώρα, όχι μόνο δεν σας νοιάζει αν «ξενοκοιτάει», αλλά η (ακόμα πιο σοβαρή) σκέψη ότι μπορεί ο σύντροφός σας να έχει απιστήσει, σας περνάει παγερά αδιάφορη.

Δεν προσπαθείτε πια να «φτιάξετε» τα πράγματα



Οι γιαγιάδες μας συνήθιζαν να λένε πως το μυστικό μιας σχέσης είναι «όταν χαλάει κάτι, να προσπαθείς να το φτιάξεις». Το αντίθετο δείχνει απλά εγκατάλειψη και η εγκατάλειψη δείχνει ότι ο έρωτας έχει φύγει. Όταν κάτι δεν σε νοιάζει πια, δεν σε απασχολεί ούτε να το φτιάξεις ούτε να το βλέπεις «χαλασμένο».

Μένετε μαζί για λάθος λόγους

Είτε από ανασφάλεια και φόβο για να μην μείνετε μόνοι σας, είτε από συνήθεια, όταν η απάντηση στην ερώτηση «Γιατί είστε ακόμα μαζί;» είναι κάποια απ’ αυτές, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεστε στους γύρω σας, σημαίνει ότι ο έρωτας έχει δώσει τη θέση του στην ανάγκη, στη ρουτίνα, ακόμα και την ανοία.

Όταν ο έρωτας και ο βήχας κρύβονται, αρχίζουν τα προβλήματα

Ο σοφός λαός λέει ότι ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται – και έχει δίκιο! Όταν είμαστε ερωτευμένοι, το δείχνουμε ασυναίσθητα στον άνθρωπό μας, στην παρέα μας, στη δουλειά… Το ακριβώς αντίθετο ισχύει όταν ο έρωτας έχει φύγει. Η ευφορία, η καλή διάθεση και όλα τα συναισθήματα που μας κάνουν να «πετάμε», αντικαθίστανται από την ακεφιά, τη μιζέρια και τα νεύρα. Αν ταυτίζεστε, μάλλον ήρθε η ώρα να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις για τη σχέση- ή τον χωρισμό σας…

v