Εικόνες ντροπής: Προσφυγάκι 12 ημερών κοιμάται σε βρεγμένη σκηνή στη Μαλακάσα

Εικόνες ντροπής: Προσφυγάκι 12 ημερών κοιμάται σε βρεγμένη σκηνή στη Μαλακάσα

Θυμάστε τις πρώτες μέρες στο σπίτι, μετά τον τοκετό; Όλα ήταν ζεστά, πεντακάθαρα, αποστειρωμένα. Το μωρό σας έτρωγε καλά, ήταν καθαρό και ευτυχισμένο. Όπως, δηλαδή, πρέπει να είναι κάθε νεογέννητο μωρό.

Τις τελευταίες μέρες έχει πιάσει κρύο για τα καλά. Βρέχει σχεδόν κάθε μέρα. Κάποιοι ανάψαμε καλοριφέρ, κάποιοι σόμπες. Δεν είναι λίγοι που έχουν αρρωστήσει, γιατί κυκλοφορούν πολλές ιώσεις, και γι’αυτό αναγκάζονται να παραμένουν κουκουλωμένοι στο σπίτι. Φυσιολογικά πράγματα και υποφερτά. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό, είναι οι παρακάτω εικόνες, τις οποίες κατέγραψε ο ρεπόρτερ του newsIT.gr Κώστας Στάμου, σε μια από τις βρεγμένες σκηνές που ζουν πρόσφυγες στη Μαλακάσα.:



Το μωράκι που βλέπετε στο βίντεο είναι μόλις 12 ημερών. Η μητέρα του γέννησε με καισαρική στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» όπου παρέμεινε μόλις δύο ημέρες, όσο κι αν η ίδια παρακάλεσε τους γιατρούς να μείνει λίγο παραπάνω με το μωρό της. Έτσι, λεχώνα και με πόνους -που όσες έχετε κάνει καισαρική ξέρετε πόσο έντονοι είναι- περιμένει ανήμπορη μια καλύτερη μέρα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσταλούν κοντέινερ στην περιοχή, για να στεγαστούν οι πρόσφυγες.

Επίσης, την ίδια ώρα στην Ειδωμένη:


Κανένα παιδάκι, καμία μαμά, δεν πρέπει ποτέ να «ζει» υπό τέτοιες συνθήκες. Αυτές τις γιορτινές μέρες που έρχονται, ας έχουμε στο μυαλό μας όλους τους ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, που υποφέρουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση και ας στερηθούμε ένα κουτί γλυκά ή ας πάρουμε ένα λιγότερο παιχνίδι στο παιδί μας, για να το χαρίσουμε σε εκείνους. Ας κάνουμε, τέλος πάντων, ό,τι μπορεί ο καθένας για να ζεστάνουμε λίγο την καρδιά και το σώμα τους!

Πηγή: Newsit.gr
v