Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο

Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κρέατα, το κοτόπουλο είναι ένα από τα φαγητά που τρώνε (σχεδόν) όλοι αδιαμαρτύρητα. Δείτε πώς θα το απογειώσετε κάνοντάς το λεμονάτο και προσθέτοντας τζίντζερ.

Αν ψάχνατε ένα πεντανόστιμο αλλά και εύκολο πιάτο για το επόμενο οικογενειακό γεύμα, μόλις το βρήκατε.

Υλικά

1 μέτριο ολόκληρο κοτόπουλο (με ή χωρίς πέτσα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

3 καρότα κομμένα κυδωνάτα

4 φέτες λεμονιού κομμένες στην μέση

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζιντζερ

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 στον αέρα! Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Έπειτα, βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, το μισό τζίντζερ, τη μισή ρίγανη και τον μισό χυμό λεμονιού και απλώνουμε το μίγμα για να πάει παντού.  

Βήμα 2ο

Με τις οδοντογλυφίδες, στερεώνουμε τα λεμόνια πάνω στην «πλάτη» του κοτόπουλου. Μ' αυτό το κόλπο θα του δώσουμε ακόμα πιο ωραία γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Βήμα 3ο

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο πάνω στο ταψί που έχουμε λαδώσει. Στο ίδιο πυρέξ που είχαμε πριν το κοτόπουλο, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα εναπομείναντα υλικά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. 

Βήμα 4ο

Τα αδειάζουμε και αυτά στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο. 

Βήμα 5ο

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα και μετά χαμηλώνουμε την ένταση στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά ακόμα. 

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

 

v