Βρέφος πέθανε από ασφυξία ενώ ήταν πάνω στην αλλαξιέρα

Βρέφος πέθανε από ασφυξία ενώ ήταν πάνω στην αλλαξιέρα

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι γονείς έχουμε αφήσει κάποια στιγμή μέσα στη μέρα το μωρό μας μόνο του, χωρίς την παρουσία μας ή την επίβλεψη ενός άλλου ενήλικα. Ένα τραγικό περιστατικό, όμως, μας υπενθυμίζει ότι ακόμα και λίγα λεπτά απουσίας μας μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, η 3 μηνών κόρη της Lynn και του Don Taylor έπεσε από την αλλαξιέρα ενώ δεν ήταν κανείς δίπλα της, όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν ήταν η πτώση αυτή που προκάλεσε τον θάνατό της. Το μωρό άλλαξε θέση και γύρισε μπρούμυτα, με αποτέλεσμα ο λαιμός της να πιέζεται από τη γωνία της αλλαξιέρας. Δεν μπορούσε πλέον να ανασάνει κι έτσι πέθανε από ασφυξία.

Η μητέρα του μωρού, που έχει ήδη δύο παιδιά, κατηγορήθηκε για διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής που κατέληξε σε θάνατο, γι’ αυτό και οι αρμόδιες αρχές θα διεξάγουν τετράμηνη έρευνα για το γεγονός. Ο πατέρας του άτυχου βρέφους υποστηρίζει τη γυναίκα του και επιμένει ότι το συμβάν ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική πράξη συνίσταται στο ότι η Taylor άφησε τη νεογέννητη κόρη της μόνη της για αρκετή ώρα, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι το διάστημα αυτό μπορεί να ήταν ακόμα και 15 λεπτά. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να μας γίνει μάθημα είναι να μην αφήνουμε ποτέ τα μωρά μας χωρίς επίβλεψη. Ειδικά αν είμαστε νέοι γονείς και δεν γνωρίζουμε όλους τους κινδύνους, θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί και να μαθαίνουμε από τα λάθη άλλων γονιών…

Πηγή: Popsugar.com και Telegraphherald.com
v