Η φράση που έσωσε τα παιδιά αυτής της μαμάς από απαγωγή

Η φράση που έσωσε τα παιδιά αυτής της μαμάς από απαγωγή

Μία από τις ευθύνες μας ως γονείς, είναι να προειδοποιήσουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους που υπάρχουν στον κόσμο. Καθώς αυτά μεγαλώνουν, ελπίζουμε να απορροφούν έστω το 1/10 από όλα αυτά που τους λέμε. Και αυτά που τους λέμε σχετίζονται ως επί τον πλείστον με το πώς να παραμένουν ασφαλή, γνωρίζοντας ότι δεν θα είμαστε κάθε λεπτό δίπλα τους, για να τα προστατεύουμε. Η τρομακτική ιστορία της μαμάς παρακάτω, αποδεικνύει ότι τελικά τα παιδιά μας ακούνε περισσότερα από όσα πιστεύουμε και τα θυμούνται όταν πρέπει.

Η Jodie Norton, λοιπόν, χρειάστηκε νωρίς ένα πρωί να μεταβεί εσπευσμένα στα επείγοντα του νοσοκομείου, λόγω έντονου πονόκοιλου και, επειδή δεν είχε κάπου να τα αφήσει, πήρε τα δύο αγόρια της μαζί. Καθώς η ώρα περνούσε και τα αγόρια θα έχαναν το μάθημά τους, τηλεφώνησε σε έναν γείτονα και του ζήτησε να πάει τα παιδιά εκείνος στο σχολείο. Αυτός συμφώνησε και η μαμά ζήτησε από τα αγόρια, ηλικίας 8 και 10 ετών, να πάνε και να περιμένουν για 5 λεπτά σε ένα παγκάκι, ακριβώς έξω από το νοσοκομείο.

«Χρειάστηκε να πάει μεσημέρι και να επιστρέψουν τα αγόρια μου από το σχολείο, για να μάθω ότι είχαν φτάσει πολύ αργά εκεί, το πρωί», είπε χαρακτηριστικά η Norton στα μέσα ενημέρωσης. «Λανθασμένα είχα υποθέσει ότι ο γείτονάς μου θα ερχόταν από το σπίτι του (και όχι από κάπου μακριά που εκείνη την ώρα βρισκόταν), έτσι τα αγόρια μου κάθησαν εκεί για 40 λεπτά –και όχι για 5 που είχα υπολογίσει.» Αυτό που έγινε στη συνέχεια, προκάλεσε στη Norton αισθήματα αηδίας και ευγνωμοσύνης.

Όπως η ίδια είπε, κατά τη διάρκεια των 40 αυτών λεπτών, τα πλησίασαν μία γυναίκα και δύο άντρες πανκ και τα ρώτησαν αν θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν, πηγαίνοντας μαζί τους στην τουαλέτα που κρυβόταν ο φίλος της γυναίκας, ο οποίος φοβόταν τον γιατρό, προκειμένου να τον πείσουν όλοι μαζί να βγει και να πάει να κάνει τη θεραπεία του. Η Norton είπε ότι κάθε φορά που τα αγόρια της αντιδρούσαν στα λεγόμενά τους και έλεγαν «όχι», οι ξένοι τα πίεζαν ακόμα περισσότερο.

«Σας παρακαλούμε, θα του σώσετε τη ζωή αν πάτε στην τουαλέτα και του πείτε ότι μπορεί να βγει», έλεγαν εκείνοι και τα αγόρια συνέχιζαν να αρνούνται, μέχρι που τελικά οι ξένοι υποχώρησαν. Όταν ο γείτονας κατέφτασε για να τα παραλάβει, τα αγόρια είδαν τον υποτιθέμενο «άρρωστο φίλο» της γυναίκας να βγαίνει τρέχοντας από τις τουαλέτες, να μπαίνουν όλοι μαζί σε ένα αμάξι και να εξαφανίζονται.

Όπως λέει η Norton, ήταν ένας συγκεκριμένος κανόνας ασφαλείας που έχει διδάξει στα παιδιά της εδώ και χρόνια, ο οποίος έπαιξε ρόλο στο να μην πάθουν κάτι κακό: «Μαμά, ξέρω ότι ήταν κακοί άνθρωποι, γιατί μας ζητούσαν βοήθεια. Οι μεγάλοι δεν ζητάνε από τα παιδιά βοήθεια», της είπε αργότερα ο ένας της γιος. Όπως εξηγεί η ίδια, έχει μάθει στα παιδιά της τον κανόνα αυτόν από αυτή τη λίστα, σύμφωνα με την οποία ποτέ ένας ενήλικας δεν θα ζητήσει βοήθεια από ένα παιδί όταν έχει ένα πρόβλημα, παρά θα αποταθεί σε έναν άλλον ενήλικα. Μόνο οι επικίνδυνοι ενήλικες θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός παιδιού.

Αυτό που συνέβη στη Norton είναι ένας από τους χειρότερους εφιάλτες μας. Ωστόσο, αποτελεί ζωντανή απόδειξη της επιτακτικής ανάγκης να μάθουμε στα παιδιά μας να προστατεύουν τον εαυτό τους, ήδη από μικρή ηλικία.

Πηγή: scarymommy.com
v