Πρέπει να παίρνω θυροξίνη για να μείνω έγκυος ενώ έχω πρόβλημα στον θυρεοειδή;

Πρέπει να παίρνω θυροξίνη για να μείνω έγκυος ενώ έχω πρόβλημα στον θυρεοειδή;

Ερώτηση:
Καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Έχω όζους στον θυρεοειδή και θέλω να μου πείτε: η θυροξίνη βοηθάει στο να μικρύνουν; Ή να τους αφήσω σταθερούς και να μη μεγαλώσουν άλλο; Ή την θυροξίνη τη δίνουν όταν η ΤSH και η FT4 είναι αυξημένες; Θέλω να κάνω παιδάκι και δεν ξέρω αν πρέπει να την ξεκινήσω.
Απάντηση:

Η θυροξίνη που σας προτείνει προφανώς ο ενδοκρινολόγος σας, έχει νόημα να ξεκουράσει τον θυρεοειδή γιατί η υπερλειτουργία του μπορεί να δημιουργήσει όζους. Εξαρτάται τι όζοι είναι.  Χρειάζεται υπέρηχος και Doppler για να αξιολογηθούν, οπότε καταλαβαίνετε ότι διαδικτυακά δεν μπορούμε να το δούμε αυτό.

Θυροξίνη, πάντως, δίνεται όταν η TSH γενικώς είναι ανεβασμένη όχι η FT4. Η FT4 είναι σε αυτές τις περιπτώσεις, φυσιολογική ή χαμηλή. Εμπιστευτείτε όμως τον ενδοκρινολόγο σας, είναι ο πλέον ειδικός ν’ αποφασίσει τι θα κάνετε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v