Οι θηλυκές λιβελούλες προσποιούνται τις νεκρές για να αποφύγουν το σεξ (και κάτι μας θυμίζουν)

Οι θηλυκές λιβελούλες προσποιούνται τις νεκρές για να αποφύγουν το σεξ (και κάτι μας θυμίζουν)

Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες, όταν δεν έχουμε πραγματικά καμία διάθεση για σεξ, εφευρίσκουμε χίλιες δύο δικαιολογίες για να το αποφύγουμε. Και, όπως δείχνει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Ελβετία, δεν είμαστε οι μόνες στο ζωικό βασίλειο που το κάνουν αυτό. Για την ακρίβεια, κάποιες άλλες μικροσκοπικές κυρίες το κάνουν τόσο περίτεχνα που τους αξίζει… Όσκαρ ερμηνείας!

Ο λόγος για τις θηλυκές λιβελούλες, οι οποίες, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, όταν τις πλησιάζει ένα αρσενικό με… πονηρούς σκοπούς, αυτόματα «πέφτουν ξερές» σα νεκρές στο έδαφος! (Αυτό θα πει να μην έχεις πραγματικά καμία όρεξη!)

Οι λιβελούλες, λοιπόν, κάνουν τις «ψόφιες» μέχρι το απογοητευμένο αρσενικό να… πάρει δρόμο. Το φαντάζεστε; Τις θαυμάζετε, ύστερα από αυτό λίγο παραπάνω ή όχι;

Η λιβελούλα, σύμφωνα με τους επιστήμονες που και εκείνοι εξεπλάγησαν με αυτή την παρατήρηση, θα παραμείνει εντελώς ακίνητη, πεσμένη ανάσκελα, μέχρι το αρσενικό να πετάξει μακριά. Στη συνέχεια, θα σηκωθεί με λίγο κόπο, και θα συνεχίσει κανονικά τις δουλειές της.

Αγαπητή μας λιβελούλα, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Είσαι και εσύ στο πόδι από τις 6 το πρωί, ετοιμάζεις γεύματα, απλώνεις ρούχα, αδειάζεις το πλυντήριο πιάτων και ξυπνάς τα παιδιά για το σχολείο. Έχεις κι εσύ ανάγκη από μερικά λεπτά ηρεμίας, να πιεις έναν καφέ, να πας στο μπάνιο, να ετοιμαστείς. Και ξαφνικά έρχεται ο άντρας σου και σε καλεί για «ένα γρήγορο» πριν πάει στη δουλειά. Σε νιώθουμε. Έχουμε κι εμείς σκεφτεί πολλές φορές να «πέσουμε ξερές» και να τον αφήσουμε σύξυλο, ωστόσο προς το παρόν συνεχίζουμε να καταφεύγουμε στον γνωστό σε όλες μας «πονοκέφαλο»!

Πηγή: scarymommy.com
v