Γιατί δεν θα άλλαζα τον πατέρα των παιδιών μου με κανέναν

Γιατί δεν θα άλλαζα τον πατέρα των παιδιών μου με κανέναν

Η κάθε γυναίκα έχει την δική της θεωρία γύρω από την απόκτηση παιδιών. Στην δική μου περίπτωση, το αν θα έκανα ή όχι παιδιά είχε αποκλειστικά να κάνει με το άλλο μου μισό. Τουλάχιστον έτσι σκεφτόμουν στα 20. Και μεταξύ μας, δεν έχω αλλάξει γνώμη. Κατανοώ και σέβομαι απόλυτα την άποψη και την επιθυμία πολλών να αποκτήσουν παιδιά ακόμα και ως μονογονείς, όμως προσωπικά δεν ξέρω αν θα είχα τη δύναμη να κάνω κάτι τέτοιο –τουλάχιστον όχι να ξεκινήσω έτσι. Γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης αγάπης που θέλεις να διαιωνίσεις στον χρόνο. Και πόση ευλογία, η μεγάλη σου αυτή η αγάπη να γίνεται και πατέρας των παιδιών σου…

Στην πορεία της ζωής μας ως γονείς, πολλές φορές θα έρθουμε σε ρήξη με το άλλο μας μισό. Θα αμφισβητήσουμε τον τρόπο με τον οποίον μεγαλώνει τα παιδιά μας, θα τον συγκρίνουμε με άλλους γονείς, μπορεί ακόμα και να θυμώσουμε μαζί του. Ωστόσο, το γεγονός ότι δημιουργήσαμε ζωή μαζί, θα μας ενώνει πάντα. Και αυτός είναι μόνο ένας -και ίσως ο λιγότερο σημαντικός- από τους λόγους που δεν θα άλλαζα τον πατέρα των παιδιών μου με κανέναν. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι;

Με κάνει καλύτερη μαμά

Καθώς είναι πάντα πολύ πιο ψύχραιμος από εμένα, τις στιγμές που βγαίνω εκτός εαυτού με τα παιδιά, φροντίζει να με ηρεμεί και να μου θυμίζει όλα αυτά που χρειάζομαι εκείνη την ώρα για να μην αναγκαστώ να υψώσω τον τόνο της φωνής μου, π.χ. ότι είναι παιδιά, κάνουν λάθη, αξίζουν την υπομονή μας.

Δίνει τα πάντα στην οικογένεια του (ακόμα κι αυτά που δεν έχει)

Όχι μόνο εργάζεται σκληρά για να στηρίζει οικονομικά την οικογένειά μας, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα για τον εαυτό του και παρέχοντας πάντα ό,τι καλύτερο μπορεί στα παιδιά μας, αλλά και όταν χρειάζεται, βάζει στην άκρη τις δικές του ανάγκες, π.χ. για ξεκούραση ή ένα χόμπι, προκειμένου να τους αφιερώσει χρόνο και φροντίδα.

Καταλαβαίνει πότε χρειάζομαι βοήθεια και την προσφέρει πριν καν τη ζητήσω

Όταν, για παράδειγμα, βλέπει ότι η ώρα είναι 11 και εγώ συνεχίζω να τρέχω με τις δουλειές του σπιτιού, προετοιμάζοντας το κολατσιό των παιδιών για την επόμενη μέρα και απλώνοντας ρούχα, θα είναι εκείνος που θα σπεύσει όσες φορές κι αν χρειαστεί στο μωρό που κλαίει, ή θα βάλει πλυντήριο πιάτων ή θα πληρώσει ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς, χωρίς καν να πω κουβέντα. Και θέλω να ξέρει ότι το αναγνωρίζω αυτό, γιατί αναγνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να σηκωθείς από τον καναπέ έπειτα από μία εξαντλητική μέρα.

Θέλει να μεγαλώσουμε κι άλλο την οικογένειά μας

Πόσο μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του για εμένα και τα παιδιά μας, από το να ζητά να αποκτήσουμε κι άλλα. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε και μόνο που ξέρω πόσο το θέλει με κάνει να νιώθω περήφανη που τον έχω επιλέξει για πατέρα τους.

Δίνει αξία στη γνώμη μου και στηρίζει τον «τρόπο» μου

Δεν είναι λίγες οι φορές που σε κοινές συζητήσεις με φίλους θα στηρίξει τις απόψεις μου αναφορικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ακόμα κι αν με κάποιες ξέρω ότι δεν συμφωνεί απόλυτα. Επιπλέον, και σπουδαιότερο ίσως, ποτέ δεν θα διαφωνήσει μαζί μου μπροστά στα παιδιά μας, εδραιώνοντας με κάθε τρόπο τον σεβασμό τους στη μαμά.

Έχει δώσει στα παιδιά μας τα καλύτερα χαρακτηριστικά του

Εμένα μου αρκούσε να πάρουν το μυαλό του, όμως πήραν και το έξυπνο βλέμμα του και το γλυκό του χαμόγελο και για τους λόγους αυτούς τον αγαπάω ακόμα περισσότερο!

Αποτελεί το καλύτερο πρότυπο πατέρα

Και πώς όχι, άλλωστε, αφού είναι πάντα στο πλευρό τους, συζητά με τις ώρες μαζί τους και βασικός του σκοπός, όπως εγώ μπορώ να κρίνω παρατηρώντας τον, είναι να μεγαλώσει καλούς και ευτυχισμένους ανθρώπους. Σίγουρα έρχονται στιγμές που κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Όμως δεν έχει υπάρξει ούτε μία φορά που δεν τα έχει παραδεχτεί και δεν έχει ζητήσει συγγνώμη στα παιδιά μας γι’αυτά, όπως τότε που ξέχασε την υπόσχεσή του να πάνε σινεμά και κανόνισε ένα επαγγελματικό ραντεβού.

Είναι «βράχος» στα δύσκολα

Θα υπάρξουν μέρες που θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες σαν οικογένεια –σε όλους δεν συμβαίνει κάποτε; Θα έρθουν περίοδοι σημαντικών οικονομικών προβλημάτων, περίοδοι που κάποιο μέλος της οικογένειας θα χρειαστεί ιατρική περίθαλψη και η ζωή μας τότε θα έρθει άνω-κάτω, επειδή δουλεύουμε και οι δύο και ο χρόνος μας είναι τρομερά πιεσμένος… Αν ήταν κάποιος άλλος, τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν επισκιάσει τη χαρά μας. Εκείνος, όμως, ξέρετε τι κάνει κάθε φορά που έρχονται τα δύσκολα; Φτιάχνει γλυκά! Και αφού τα καταβροχθίσουμε όλοι μαζί και γεμίσουμε ενέργεια, πάμε τα παιδιά για ύπνο, βάζουμε κάτω τα προβλήματα και βρίσκουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Πιστέψτε με, με λίγη σοκολάτα και πολλά παιδικά χαμόγελα, τα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα!

v