Πώς να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα και αντικείμενα σε παιχνίδια

Πώς να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα και αντικείμενα σε παιχνίδια

Αν πιάνουν τα χέρια σας κι αν έχετε τον χώρο και τον χρόνο για ευφάνταστες κατασκευές… βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Γιατί μόλις δείτε τι έφτιαξαν οι παρακάτω γονείς για τα παιδιά τους, αξιοποιώντας παλιά έπιπλα ή άλλα αντικείμενα που είχαν στο σπίτι και μεταμορφώνοντάς τα είτε σε παιχνίδια είτε σε αξεσουάρ για το παιδικό δωμάτιο… σίγουρα θα ζηλέψετε! Έτσι, αν έχετε παλιά έπιπλα ή οικιακά είδη που ετοιμαζόσασταν να πετάξετε, μη βιαστείτε. Δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή:

Παιδική κουζίνα από το παλιό σύνθετο

(πηγή: giggleberrycreations.blogspot.gr)

Ποιος δεν θυμάται αυτά τα έπιπλα που είχαν οι γονείς ή οι παππούδες μας στο σαλόνι, για να τοποθετούν εκεί τηλεόραση, βίντεο και βιντεοκασέτες; Όσοι τα προλάβατε και δεν τα πετάξετε, δείτε πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα τέτοιο έπιπλο, σε παιδικό κουζινέτο. Φυσικά, δεν πρόκειται για κατασκευή που μπορείτε να κάνετε εύκολα μόνοι σας στο σπίτι, όμως έχοντας αναλυτικά τις οδηγίες εδώ, ένας καλός μάστορας θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Τραπέζι για Lego από το παλιό τραπεζάκι

(πηγή: fussymonkeybiz.blogspot.gr)

Δείτε πόσο ωραίο έγινε αυτό το παλιό τραπεζάκι, όταν το ανέλαβαν οι δύο γονείς, δημιουργοί του blog fussy monkey biz. Στη μεν ευθεία επιφάνεια τοποθετήθηκε μια βάση για Lego, ώστε να στερεώνονται καλά εκεί τα τουβλάκια και να μη γλιστρούν, και στην κλειστή θέση μπήκε ένα ωραίο ψάθινο καλάθι, για να αποθηκεύονται. Το τραπέζι βάφτηκε και σε ένα ωραίο κόκκινο χρώμα και πλέον στολίζει το καθιστικό της οικογένειας. Δείτε αναλυτικά πώς φτιάχτηκε εδώ.

Κάθισμα για το παιδικό δωμάτιο από το παλιό λάστιχο

(πηγή: grillo-designs.com)

Δεν το λες «οικιακό αντικείμενο», όμως ένα λάστιχο αυτοκινήτου μπορεί να πάρει τέτοιον ρόλο αν το αξιοποιήσετε όπως αυτοί οι γονείς. Όπως θα δείτε, λοιπόν, αναλυτικά εδώ δύο παλιά λάστιχα καθαρίστηκαν, βάφτηκαν ...ξαπλώθηκαν και απέκτησαν μία βάση στο κάτω μέρος και ένα μαξιλάρι-καπάκι στο πάνω, ώστε το παιδί να μπορεί και να κάθεται και να αποθηκεύει μέσα τους κάποια παιχνίδια. Εντυπωσιακό;

Πίνακας δραστηριοτήτων από… ό,τι σας βρίσκεται!

(πηγή: teamveducation.com)

«Τι είναι τώρα αυτό;», θα σκεφτείτε. Είναι το «παιχνίδι» που μπορεί να απασχολήσει το γεμάτο περιέργεια, φιλομαθές μικρό σας, που θα περάσει ώρες μετακινώντας χάντρες, ανοιγοκλείνοντας σύρτες, ανοίγοντας κλειδαριές και χτυπώντας το μεταλλόφωνο. Όλα αυτά και πολλά ακόμα είναι καλά καρφωμένα σε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ που απλά κρεμάστηκε από έναν τοίχο. Δείτε πώς ακριβώς δημιουργήθηκε εδώ.

Παιχνίδι αισθήσεων από παλιά οικιακά αντικείμενα

(πηγή: littlelifelonglearners.com)

Ένα κομμάτι από την παλιά φλοκάτη, ένα κομμάτι από παλιά δαντέλα, ένα κομμάτι ύφασμα από κάποιο γούνινο μαξιλάρι ή απλά πλαστικό με φούσκες, από αυτά που τυλίγουν τα εύθραυστα αντικείμενα είναι όσα χρειάζεστε, για να τα τοποθετήσετε μέσα σε καδράκια και να τα δώσετε στο μικρό σας. Τα μωρά που τώρα αρχίζουν να κάθονται και να εξερευνούν τον κόσμο με τα χεράκια τους, έχουν ανάγκη από τέτοια παιχνίδια, για να ενισχύσουν τις αισθήσεις τους. Γιατί, λοιπόν, να τους τα αγοράσετε, όταν μπορείτε να τα φτιάξετε εσείς;

Ράφια για το παιδικό δωμάτιο από τα παλιά skateboard

(πηγή: jennaburger.com)

Μήπως υπάρχουν skateboard του άντρα σας ή του αδερφού σας ξεχασμένα σε κάποια αποθήκη; Αν ναι, τότε να ξέρετε ότι το παιδί σας (ειδικά αν είναι αγόρι) μόλις απέκτησε τα ράφια των ονείρων του! Μπορείτε να τα καθαρίσετε, να τα βάψετε και να τα κρεμάσετε με γερές μεταλλικές γωνίες σε κάποιον τοίχο, ώστε να του χαρίσετε το πιο cool δωμάτιο!

Παιδικό επιδαπέδιο στρώμα από παλιά μαξιλάρια

(πηγή: itsalwaysautumn.com)

Έρχεται κάποτε η στιγμή που τα μαξιλάρια ύπνου σας πρέπει να αντικατασταθούν από καινούργια. Δεν σας πάει, όμως, η καρδιά να τα πετάξετε, έτσι δεν είναι; Δεν χρειάζεται! Αν έχετε μία ραπτομηχανή (ή μια καλή μοδίστρα) μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη θήκη για 3-4 από αυτά, όπως έκανε αυτή η μαμά, χρησιμοποιώντας ένα παλιό σεντόνι από σκληρό ύφασμα, να τα «χώσετε» εκεί μέσα, και να χαρίσετε στα παιδιά σας τα πιο αναπαυτικά επιδαπέδια στρώματα!

Πηγή: buzzfeed.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v