5 μυστικά των μανάβηδων για να ξεχωρίζετε τις φρέσκες φράουλες

5 μυστικά των μανάβηδων για να ξεχωρίζετε τις φρέσκες φράουλες

Όλοι ξέρουμε πώς να διαλέγουμε ντομάτες, μήλα, πορτοκάλια και μαρούλια -τα βασικά τουλάχιστον φρούτα και λαχανικά. Κάποια φρούτα, όμως, όπως οι φράουλες είναι πιο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις και ενώ στον πάγκο του μανάβη, αυτές οι ροζ μπουκίτσες φαίνονταν φρέσκες και λαχταριστές, όταν τις τρως στο σπίτι, καταλαβαίνεις ότι μάλλον δεν έκανες καλή επιλογή….

Για να μην την ξαναπατήσετε, λοιπόν, δείτε τι πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα τις λιγουρευτείτε.

1. Το χρώμα

Έντονο και λαμπερό κόκκινο: αυτό πρέπει να είναι το χρώμα της φράουλας. Το πολύ σκούρο κόκκινο (που τις κάνει πιο λαχταριστές), μπορεί να σημαίνει ότι έχει προστεθεί τεχνητό χρώμα. Όσες έχουν πράσινα σημεία κατά τόπους, δεν είναι γινωμένες και το πιθανότερο είναι ότι θ’ αργήσουν να ωριμάσουν.

2. Η μυρωδιά

Οι «καλές» φράουλες πρέπει να έχουν γεμάτο άρωμα, χωρίς την προσθήκη άλλων στοιχείων. Αν η μυρωδιά τους δεν είναι έντονη, το πιθανότερο είναι ότι μεγάλωσαν παρέα με… χημικά.



3. Το σωστό μέγεθος και σχήμα

Μην «ενδίδετε» στις πολύ μεγάλες φράουλες -είναι πιθανό ότι τις έχουν γεμίσει με νερό για να φαίνονται πιο ζουμερές. Τα μαύρα σημάδια, επίσης, είναι ένδειξη ότι αρχίζουν να «σαπίζουν», γι’ αυτό μην τις προσθέσετε στο κεσεδάκι σας!



4. Τα φύλλα

Τα φύλλα λένε πολλά για τη διάρκεια ζωής του φρούτου. Αν λείπουν, μην τις επιλέξετε, γιατί οι φράουλες θα χαλάσουν πολύ γρήγορα. Από την άλλη, αν τα φύλλα φαίνονται ξερά ή έχουν κιτρινίσει, σημαίνει ότι έχουν παραμείνει στα… αζήτητα για μέρες. Το ανοιχτό πράσινο είναι το χρώμα που πρέπει να αναζητάτε.

Και μια τελευταία συμβουλή: αν τα φύλλα δεν «κολλάνε» πάνω στο φρούτο αλλά το κλωνάρι τους απέχει λίγο από την κορυφή του, να ξέρετε ότι θα απολαύσετε γλυκές φράουλες.



5. Οι σπόροι

Όσο πιο μακριά είναι οι σπόροι μεταξύ τους, τόσο πιο γλυκές θα είναι οι φράουλες.



Διαλέξτε σοφά λοιπόν!

Πηγή: Brightside.me

v