Ασκήσεις με παρτενέρ

Ασκήσεις με παρτενέρ

Μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, ορισμένες φορές το να πάμε στο γυμναστήριο, μας φαίνεται βουνό. Μία είναι η λύση: Ασκήσεις για το σπίτι με τη βοήθεια ενός φίλου.

Είτε αποφασίσετε να τρέξετε, είτε να σηκώσετε βάρη είτε απλώς να πάτε στο γυμναστήριο, είναι πάντα καλύτερα με παρέα. Ο “train buddy” θα σας δώσει ένα παραπάνω κίνητρο, θα σας ενθαρρύνει, θα σας βοηθήσει να θέσετε μεγαλύτερους στόχους και να τους πετύχετε ενώ η άσκηση θα γίνει περισσότερο ευχάριστη. Το mama365, με κριτήριο ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να πάτε στο γυμναστήριο, σας προτείνει μερικές ασκήσεις για όλο το σώμα με τη βοήθεια ενός φίλου.

Squat

Τα καθίσματα (ή squat) γυμνάζουν κυρίως τους μηρούς και τους γλουτούς και αποτελούν μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τα πόδια αλλά και μία από τις δυσκολότερες. Δοκιμάστε την μαζί με τον train buddy σας και κάντε την πολύ πιο ευχάριστη.

 Καθίσματα για δύο άτομα

Πάρτε όρθια θέση με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων, ο ένας απέναντι από τον άλλο και με τα χέρια μπροστά έτσι ώστε να ενωθούν οι παλάμες σας, σαν να δίνεται παλαμάκια. Λυγίζετε τα γόνατα αργά, σαν να θέλετε να καθίσετε σε μια καρέκλα μέχρι ο μηρός να έρθει παράλληλα με το έδαφος, σχηματίζοντας μια ορθή γωνία με την κνήμη. Την ώρα που «χαμηλώνετε», τα χέρια παραμένουν ενωμένα. Προσοχή! Φανταστείτε ότι υπάρχει μια νοητή κάθετη γραμμή που ξεκινά από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Τα γόνατα δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνούν αυτή τη γραμμή. Αν δείτε ότι η άσκηση «βγαίνει» εύκολα, επιταχύνετε.

Push Ups

Ξεχάστε τα βαρετά συνηθισμένα push ups. Γυμνάστε τους τρικέφαλους και το στήθος σας πιο διασκεδαστικά, βάζοντας τον παρτενέρ σας να σας κάνει... πλάτες.

 

Ο ένας στέκεται σε πρηνή θέση (μπρούμητα) με τα δάχτυλα των ποδιών και τις παλέμες στο έδαφος. Ο άλλος στέκεται μπρούμητα με τα πόδια στο έδαφος και τις παλάμες στην πλάτη του άλλου. Ο δεύτερος, εκτελεί push ups ενώ ο πρώτος μένει ακίνητος. 

Σανίδα

Η σανίδα είναι μια πολύ καλή άσκηση για τους κοιλιακούς. Αν την κάνετε σε συνεργασία με κάποιον φίλο σας, η επίδοσή σας θα αυξηθεί σημαντικά ενώ επιπλέον θα μπορέσετε να γυμνάσετε και τους ώμους σας.

Σανίδα με παρτενέρ

Πάρτε πρηνή θέση (μπρούμητα), στηριζόμενοι στα δάχτυλα των ποδιών και στους πήχεις σας, ο ένας αντικριστά από τον άλλο. Διατηρώντας σταθερό τον κορμό, προτάσσετε εσείς το δεξί χέρι και ο παρτενέρ σας το αριστερό έτσι ώστε να "κολλήσετε" τα χέρια. Επαναλάβετε 10 φορές αλλάζοντας τα χέρια εναλλάξ.

Μονόζυγο

Οι έλξεις στο μονόζυγο αποτελούν μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις καθώς γυμνάζουν σχεδόν όλους τους μύες του άνω κορμού και κυρίως την πλάτη και τους δικέφαλους βραχιόνιους. Ωστόσο δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να καταφέρουν έστω και μία επανάληψη. Με τη βοήθεια του παρτενέρ σας όμως, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε αυτή την άσκηση και τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

 

Πιάστε τα χέρια στο μονόζυγο*, με τις παλάμες γυρισμένες προς εσάς. Ο παρτενέρ, σας κρατάει τα πόδια ασκώντας δύναμη προς τα πάνω την ώρα που εκτελείτε τις έλξεις.

* Αν δεν έχετε μονόζυγο, μπορείτε κάλλιστα να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, όπως και όλες τις υπόλοιπες σε μια παιδική χαρά.

Κοιλιακοί

Ας το παραδεχθούμε. Οι περισσότεροι ασκούμενοι βαριούνται τους κοιλιακούς. Όταν όμως έχεις -κυριολεκτικά- απέναντί σου κάποιον να σε ενθαρρύνει, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

 

Σταθείτε με τη λεκάνη στο πάτωμα και τα γόνατα λυγισμένα, ο ένας αντικριστά στον άλλο. Ενώστε τα πόδια σας, "πλέκοντας" τους αστραγάλους σας. Ο ένας από τους δύο κρατά μια medicine ball (αν δεν υπάρχει medicine ball χρησιμοποιήστε μια μπάλα, ένα μαξιλάρι ή ένα μπουκάλι νερό). Αυτός που κρατά την μπάλα ξαπλώνει ανάσκελα με τα χέρια στην ανάταση και σηκώνεται με τον ίδιο τρόπο και δίνοντας την μπάλα στον άλλο. Ο δεύτερος επαναλαμβάνει.

Η Μάρα Κρητικού είναι δημοσιογράφος, personal trainer και fitness editor του Mama365

v