Η Ε.Μ.Υ προειδοποιεί: Το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς!

Η Ε.Μ.Υ προειδοποιεί: Το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ε.Μ.Υ εξέδωσε δελτίο επιδείνωσης του καιρού λόγω των ισχυρών καταιγίδων και βροχών που έπληξαν την χώρα. Τώρα, ξανακάνει το ίδιο αλλά για άλλους λόγους: με δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, λοιπόν, μας προειδοποιεί για το πρώτο κύμα καύσωνα που θα σαρώσει την χώρα. Εξάλλου, πώς θα μπορούσε να τη γλιτώσει η Ελλάδα ενώ η ζέστη έχει πλήξει ακόμα και την Αγγλία;

*Φωτογραφία: sciencedaily.com

Συγκεκριμένα, στην ηπειρωτική χώρα το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά και… επικίνδυνα από την Τετάρτη οπότε θα φτάσει τους 39 βαθμούς και την επόμενη μέρα θα «χτυπήσει» τους 40 βαθμούς. Τα κακά νέα συνεχίζονται, αφού την Παρασκευή και το Σάββατο, ο υδράργυρος θα δείξει 42 με 43 βαθμούς. Το ίδιο ισχύει και για την Κυριακή, με εξαίρεση τα δυτικά, όπου ο καιρός θα… δροσίσει με 37 έως 39 βαθμούς.

Τα... μαντάτα είναι καλύτερα για τις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές, στις οποίες η ανώτατη θερμοκρασία δεν θα ξεκινήσει από την Τετάρτη με 35 βαθμούς αλλά δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς την Παρασκευή και, σε κάποιες περιοχές, τους 39 την Κυριακή.

Τουλάχιστον, από την ερχόμενη Δευτέρα, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ας κάνουμε λίγη υπομονή, λοιπόν και ας αποφύγουμε τις άσκοπες βόλτες κάτω απ' τον ήλιο αυτές τις μέρες. 

Πηγή: emy.gr

v