Πού να πάτε για μπάνιο και φαγητό στην Αττική

Πού να πάτε για μπάνιο και φαγητό στην Αττική

Παραφράζουμε το γνωστό άσμα ως εξής: «Λίγο φαγητό, λίγο θάλασσα και την οικογένειά μου!», για να σας προτείνουμε 4 κοντινούς προορισμούς για κολύμπι και λαχταριστούς μεζέδες δίπλα στη θάλασσα.  Όλοι βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, αλλά όχι τόσο κοντά ώστε να μην αισθάνεστε ότι φύγατε από το κλίνον άστυ. Δείτε κι επιλέξτε.

Στον «κλασικό» Ζούμπερη

Άμμο και ρηχά νερά θα βρείτε στην παραλία του Ζούμπερι, κάτι που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν ξέρουν καλό μπάνιο. Μάλιστα, αν δεν θέλετε να κουβαλάτε προμήθειες από το σπίτι, στα beach bar της παραλίας θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε. Ωστόσο, σας προειδοποιούμε για την πολυκοσμία που πιθανώς συναντήσετε ειδικά τα σαββατοκύριακα- γι’ αυτό προτιμήστε να είστε εκεί πριν τις ώρες αιχμής.



Μετά το μπάνιο, συνεχίστε δοκιμάζοντας θαλασσινούς μεζέδες στην ψαροταβέρνα «Ζούμπερης», που είναι πάνω στο κύμα και δεν πρόκειται να σας αφήσει ασυγκίνητους!

Πάχη Μεγάρων: Για να νιώσετε ότι είστε σε νησί

*Φωτογραφία: visitmegara.gr

Περίπου 40 χιλιόμετρα θα χρειαστεί να οδηγήσετε από το κέντρο της Αθήνας για να φτάσετε στον οικισμό της Πάχης Μεγάρων. Εκεί θα βρείτε την ομώνυμη αμμουδερή παραλία με τα καθαρά νερά, όπου θα ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό καλό θα είναι να πάρετε μαζί ομπρέλες και ψάθες. Μετά το μπάνιο, αξίζει να κάνετε μια βόλτα μέχρι τον Λόφο του Αγίου Γεωργίου για να δείτε το ομώνυμο εκκλησάκι (του 17ου αιώνα παρακαλώ!) και να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα από ψηλά.

*Φωτογραφία: greek-visiting.com

Για θαλασσινούς μεζέδες, προτείνουμε μία από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της περιοχής, τον Αριστόδημο. Θα τον βρείτε σε ένα μικρό ύψωμα και θα απολαύσετε μεζέδες αγναντεύοντας τη θάλασσα- θα νομίζετε μάλιστα, ότι είστε σε νησί.

Ραφήνα: Βουτιές στις Μαρίκες και φαγητό στο λιμάνι

*Φωτογραφία: athensattica.gr

Η παραλία Μαρίκες αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για μπάνιο στην περιοχή της Ραφήνας. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην την επισκεφθείτε αν έχει αέρα, γιατί δεν προστατεύεται από τα μελτέμια. Δίπλα της, βρίσκεται το Ασκηταριό, ο αρχαιολογικός χώρος της περιοχής με έναν προϊστορικό οικισμό, που αξίζει να επισκεφθείτε.

*Φωτογραφία: youtube.com

Στην ταβέρνα «Τα καβούρια του Ασημάκη», που βρίσκεται στο λιμάνι της Ραφήνας και απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από την παραλία, θα φάτε ενώ χαζεύετε το Αιγαίο. Θεωρείται μια απ’ τις κλασικές «αξίες» της περιοχής – γι’ αυτό και μόνο, πρέπει να την τιμήσετε.

Γίνετε λούτσα στη… Λούτσα

*Φωτογραφία: greekhotel.com

Η «οικογενειακή» παραλία του οικισμού της Αρτέμιδας, γνωστή σε όλους μας ως Λούτσα, είναι μεγάλη, αμμουδερή ενώ δεν την «πιάνει» ο αέρας, κι έτσι η άμμος δεν θα σας χτυπάει αλύπητα το πρόσωπο. Διαθέτει beach bar, αν θέλετε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, διαφορετικά, μπορείτε να οργανωθείτε απ’ το σπίτι και να στήσετε την ομπρέλα σας στο ανοργάνωτο κομμάτι της.

*Φωτογραφία: findhere.gr

Μόλις αισθανθείτε ότι πεινάτε, εμπιστευτείτε τον «Ξυπόλητο» για το φαγητό σας. Μην σας παραπλανεί το όνομα- η ταβέρνα είναι μία από τις γνωστές της περιοχές για ψαρομεζέδες πάνω στο κύμα!

v