Οι καλύτερες οργανωμένες παραλίες της Αττικής για οικογένειες

Οι καλύτερες οργανωμένες παραλίες της Αττικής για οικογένειες

Είτε γιατί άλλες διακοπές δεν θα κάνετε, οπότε έστω κι αυτό το ένα μπάνιο του σαββατοκύριακου θέλετε να το ευχαριστηθείτε, είτε επειδή είστε από τους τύπους που δεν αντέχετε την ταλαιπωρία των πολύωρων μετακινήσεων, το κουβάλημα ομπρέλας και την προετοιμασία κολατσιών, αν προτιμάτε τις οργανωμένες παραλίες που δεν απέχουν τρομερά από το σπίτι σας, παρακάτω θα βρείτε αυτές που θα καλύψουν καλύτερα κάθε σας οικογενειακή ανάγκη.

Ακτή Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη

Υπέροχη αμμουδιά, πεύκα και χώρος με γκαζόν για παιχνίδι, ενώ διαθέτει και παιδική χαρά, για τους μικρούς επισκέπτες. Η ακτή Βουλιαγμένης δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παραλία του Αστέρα, διαθέτει γαλάζια σημαία, ενώ, αν πεινάσετε, στο πλήρως εξοπλισμένο κεντρικό κυλικείο της, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε.

Είσοδος: 4 ευρώ τις καθημερινές μαζί με ομπρέλα και 5 ευρώ τα σαββατοκύριακα. Μειωμένη είσοδος ισχύει για άτομα άνω των 65, ανέργους, φοιτητές, ανήλικους, πολύτεκνους και στρατιώτες με 3 τις καθημερινές και 4 ευρώ τα σαββατοκύριακα. Τα παιδιά 0-6 ετών δικαιούνται δωρεάν είσοδο ενώ οι δημότες πληρώνουν 1,50 ευρώ τις καθημερινές και 2 ευρώ τα σαββατοκύριακα.

Ακτή Βουλιαγμένης: Λεωφ. Ποσειδώνος, στάση Α΄ Πλαζ Βουλιαγμένης, 2108960769.

Ακτή του Ήλιου, στον Άλιμο

Η κοντινότερη στο κέντρο της Αθήνας παραλία, με τον έντονα εξωτικό χαρακτήρα, χάρη στους φοίνικες και τη μεγάλη αμμουδιά, δεν θα μπορούσε να είναι πιο οργανωμένη: ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες, beach bars, εστιατόριο, γήπεδο beach volley, αλλά και κατάστημα με είδη θαλάσσης. Μια μεγάλη έκπληξη, όμως, περιμένει τους μικρούς επισκέπτες, καθώς εκεί βρίσκεται το εντυπωσιακό Wet Park, μια τεράστια θαλάσσια παιδική χαρά με διάφορα φουσκωτά παιχνίδια, η οποία απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών. Εκεί θα βρείτε θαλάσσια ποδήλατα με τσουλήθρα, κανό, τραμπολίνο, κούνια, τοίχο αναρρίχησης και 8θεσια τραμπάλα!

Είσοδος: 5 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ τα σαββατοκύριακα, για παιδιά από 5-12 ετών αλλά και για άτομα άνω των 65 ετών, 3 ευρώ όλες τις ημέρες. Τις καθημερινές η ξαπλώστρα είναι δωρεάν, ενώ τα σαββατοκύριακα κοστίζει 2 ευρώ. Οι δημότες Αλίμου –με την επίδειξη της κάρτας δημότη– έχουν δωρεάν είσοδο.

Ακτή του Ήλιου: Λεωφ. Ποσειδώνος, έναντι 62, Άλιμος, 2109855169.

Balux Cafe - The house project, στον Αστέρα Γλυφάδας

Ένα ακόμα σύμπλεγμα με χώρους για κάθε ώρα της ημέρας βρίσκεται στην θέση του Αστέρα Γλυφάδα. Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο θα συναντήσετε στα αριστερά σας το Balux seaside exotic paradise και στα δεξιά το «Balux Cafe - The house project» που ανακαινίστηκε ριζικά φέτος, και που… ποιος δεν θα ήθελε να έχει ως παραθαλάσσιο σπίτι; Οι οικογένειες προτιμούν το δεύτερο, αφενός λόγω της συμπαθέστατης κουζίνας του που περιλαμβάνει και παιδικά πιάτα και αφετέρου επειδή διαθέτει και δύο παιδότοπους, έναν κλειστό και έναν υπαίθριο (το Baluxaki). Η παραλία, βέβαια, είναι κοινή (αμμουδερή και ρηχή) και για τους δύο χώρους, ενώ το Balux seaside exotic paradise διαθέτει και πισίνα.

Είσοδος: 4 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ τα σαββατοκύριακα, μαζί με την ξαπλώστρα για το Balux Café και 7 ευρώ για το Balux seaside exotic paradise, με δωρεάν κέρασμα τις καθημερινές. Η είσοδος για τους δημότες Γλυφάδας είναι 2 ευρώ.

Αστέρας Γλυφάδας: Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2108940566. Μάθετε περισσότερα στο www.asterascomplex.com.

Καράβι, Σχοινιάς

Στην παραλία του Μαραθώνα πολλά είναι τα σημεία στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας με τα παιδιά. Αν, όμως θέλετε να το συνδυάσετε με θαλάσσια σπορ και πολύ παιχνίδι, επιλέξτε το Καράβι, στο οποίο θα βρείτε σχολή windsurfing, όπου παραδίδονται μαθήματα και σε παιδιά. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει εστιατόριο και beach bar, καθώς και αποδυτήρια και ντους. Προσέξτε μόνο, την ημέρα που θα βρεθείτε στον Σχινιά να μην έχει πολύ αέρα, γιατί μπορεί να ανακατέψει ενοχλητικά τη θάλασσα. Επισκεφθείτε τo site του Καραβιού και θα δείτε άμεσα πληροφορίες για τον καιρό.

Είσοδος: Η είσοδος είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται ελάχιστη κατανάλωση 4 ευρώ.

Καράβι Σχοινιάς: Καράβι Σχοινιάς, Λ. Ποσειδώνος 198, Μαραθώνας. Τηλ.:22940 55950.

Cape Sounio, Σούνιο

Τέλος, αν επιθυμείτε ένα πιο πολυτελές «σκηνικό» για το μπάνιο σας, η παραλία του ξενοδοχείου «Cape Sounio Grecotel», με την εντυπωσιακή θέα στον αρχαιολογικό χώρο, είναι διαθέσιμη και σε επισκέπτες που δεν διαμένουν σε αυτό, αρκεί να βρεθείτε εκεί αρκετά νωρίς το πρωί, για να προλάβετε ξαπλώστρες. Τα πεντακάθαρα νερά, αλλά και οι παροχές με έμφαση στα παιδιά, είναι σίγουρα αυτά που θα σας ενθουσιάσουν στην άκρως οργανωμένη αυτή παραλία, όπως άλλωστε και η δυνατότητα να απολαύσετε σνακ και ροφήματα στο beach bar.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα προγράμματα παιδικής απασχόλησης έχει αναλάβει η Grecoland, με την έμπειρη ομάδα παιδαγωγών της Grecotel, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά που δεν μένουν στο ξενοδοχείο, με το καθόλου ευκαταφρόνητο κόστος, βέβαια, των 35 ευρώ ανά παιδί.

Είσοδος: 25 ευρώ κατ΄άτομο (περιλαμβάνεται ξαπλώστρα και ομπρέλα).

Cape Sounio: 67ο χλμ. Αθήνας-Σουνίου, Σούνιο, τηλ. 22920 69700.

 

v