12 σημάδια ότι είσαι πιο έξυπνη από όσο νομίζεις

12 σημάδια ότι είσαι πιο έξυπνη από όσο νομίζεις

Υπάρχουν στιγμές που αμφισβητείς την ευφυΐα σου; Επειδή, για παράδειγμα, δεν κατάφερες να λύσεις ένα Sudoku ή να κερδίσεις σε ένα επιτραπέζιο; Σου έχει τύχει να υπονοήσει κάποιος ότι δεν είσαι αρκετά εύστροφη, επειδή έκανες ένα λάθος σε μια αφαίρεση; Δείξε ανωτερότητα και διάψευσέ τους όλους, μα και τον ίδιο σου τον εαυτό, γιατί οι επιστήμονες λένε, ότι αν έχεις τα παρακάτω χαρακτηριστικά, τότε σίγουρα είσαι πιο έξυπνη από όσο νομίζεις:

Έκανες μαθήματα μουσικής

Αμέτρητες μελέτες δείχνουν, ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ενισχύει την ανάπτυξη του παιδιού. Μία από αυτές ισχυρίζεται, ότι αρκεί ένας μήνας μουσικών μαθημάτων, για να βελτιώσει ένα 6χρονο τη σχολική του επίδοση και να «ρουφήξει» πιο εύκολα τη γνώση. Εσύ, λοιπόν, έπαιζες κάποιο μουσικό όργανο ως παιδί;

Είσαι το μεγαλύτερο παιδί στην οικογένεια

Μια άλλη ενδιαφέρουσα έρευνα δείχνει, ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια έχουν ελαφρώς υψηλότερο IQ από τα μικρότερα αδέρφια τους –και γι’αυτό κατά κανόνα είναι και τα πιο επιτυχημένα παιδιά στην οικογένεια.

Έχεις λεπτό σωματότυπο

Το 2006, μια ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήχθη, η οποία έδειξε, ότι όσο πιο φαρδιά είναι η περιφέρεια κάποιου, τόσο πιο μικρές είναι οι αντιληπτικές του ικανότητες. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, παιδιά 11 ετών με χαμηλούς βαθμούς στο σχολείο, είχα την τάση για παχυσαρκία στην ηλικία των 40 ετών. Υπάρχει, βέβαια, πιθανότητα, να έγινε το αντίστροφο και απλά οι πιο έξυπνοι συμμαθητές τους, να φρόντισαν όχι μόνο την ακαδημαϊκή τους πορεία, αλλά και την υγεία τους.

Θήλασες ως μωρό

Επιστήμονες από τη Μ. Βρετανία και τη Ν. Ζηλανδία μελέτησαν περίπου 3.000 παιδιά πριν καταλήξουν στο ότι όσα θήλασαν σκόραραν τουλάχιστον 7 μονάδες παραπάνω στα τεστ IQ από όσα δεν θήλασαν. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί κανόνα, παρά αποτέλεσμα μίας μόνο μελέτης.

Σου άρεσε το διάβασμα όταν ήσουν παιδί

Θυμάσαι να αγαπάς τα βιβλία ως παιδί; Αν ναι, τότε κατά πάσα πιθανότητα είσαι μια ιδιαίτερα έξυπνη γυναίκα, ειδικά αν η αγάπη αυτή ξεκίνησε από τη βρεφική σου ηλικία. Μελέτη που έγινε σε 2.000 δίδυμα έδειξε, ότι όσα παιδιά έμαθαν να διαβάζουν νωρίτερα, είχαν καλύτερη ακαδημαϊκή πορεία στο μέλλον. Ο λόγος πιθανότατα είναι, ότι ανέπτυξαν νωρίτερα τις λεκτικές και μη λεκτικές τους ικανότητες.

Είσαι αριστερόχειρας

Κάποιες μελέτες δείχνουν, ότι οι αριστερόχειρες έχουν έφεση στη δημιουργική, πρωτότυπη σκέψη, καθώς και στη λογική που χρειάζεται να έχει κανείς, για να μπορεί να λύνει προβλήματα. Θεωρούνται, επίσης, πιο καινοτόμοι και πιστεύεται ότι ξέρουν πώς να ελίσσονται στις δύσκολες καταστάσεις.

Ανησυχείς πολύ

Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν, ότι οι πιο αγχώδεις άνθρωποι μπορεί να είναι και πιο έξυπνοι. Και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός, ότι διαρκώς σκέφτονται τις πιθανές επιπτώσεις των πράξεών τους, άρα προσπαθούν να κάνουν πάντα το καλύτερο που μπορούν.

Είσαι ψηλή

Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Princeton δείχνει ότι τα ψηλά παιδιά είναι καλύτεροι φοιτητές, ενώ κερδίζουν και περισσότερα χρήματα ως ενήλικες. Ισιώστε την πλάτη σας, λοιπόν!

Έχεις χιούμορ

Η αίσθηση του χιούμορ και η ευφυΐα συνδέονται άμεσα. Ζητήθηκε από 400 φοιτητές να κάνουν ένα τεστ νοημοσύνης, για το οποίο έπρεπε να σκεφτούν ατάκες για σκηνές από καρτούν. Μαντέψτε ποιων φοιτητών οι ατάκες ήταν οι πιο αστείες…

Έχεις περιέργεια

Καθηγητής ψυχολογίας από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η περιέργεια είναι σημαντικό χαρακτηριστικό των έξυπνων ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί κατέχουν έναν πιο εξευγενισμένο τρόπο σκέψης και μακροπρόθεσμα αρέσκονται να ανακαλύπτουν νέα πράγματα και να αναπτύσσονται ως άνθρωποι.

Πασχίζεις για την τελειότητα

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συνήθως και τελειομανείς. Δεν είναι ποτέ πραγματικά ευχαριστημένοι με το πώς έχουν τα πράγματα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τα βελτιώσουν –αλλά να βελτιωθούν και οι ίδιοι. Η ζωή και η δουλειά τους, δηλαδή, είναι σε διαρκή εξέλιξη.

Είσαι… κουκουβάγια!

Δεν είναι αστείο! Τα άτομα που τους αρέσει να μένουν ξύπνια μέχρι αργά το βράδυ, έχουν γενικά υψηλότερη νοημοσύνη από όσους κοιμούνται νωρίς. Η ικανότητα να δουλεύει και να είναι δημιουργικός κανείς το βράδυ, όπως είναι γνωστό, δεν δίνεται από τη φύση. Και γι’αυτό οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι έξυπνοι άνθρωποι πάνε για ύπνο πιο αργά, γιατί πασχίζουν να διευρύνουν τα όρια των ικανοτήτων τους.

Εμείς, οι μαμάδες, τι να πούμε που και να θέλαμε να κοιμηθούμε νωρίτερα, δεν μας αφήνουν;

Πηγή: brightside.me

v