Πώς να καταπολεμήσω οριστικά τις ψείρες στα παιδιά; Έχω δοκιμάσει τα πάντα!

Πώς να καταπολεμήσω οριστικά τις ψείρες στα παιδιά; Έχω δοκιμάσει τα πάντα!

Ερώτηση:
Πώς μπορώ να καταπολεμήσω τις ψείρες; Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα σκευάσματα του φαρμακείου, έχω πάρει όλα τα σπρέι προστασίας, αλλά δεν μπορώ να τις διώξω από τα κεφάλια των παιδιών μου. Παρακαλώ βοηθήστε με. Πώς μπορώ να τις αντιμετωπίσω και πώς μπορώ να τα προστατεύσω; Να σημειώσω ότι τα παιδιά μου είναι κορίτσια. Ευχαριστώ. 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: assets.change.org

Αγαπητή φίλη,

Η καταπολέμηση της φθειρίασης του τριχωτού της κεφαλής πολλές φορές είναι δύσκολη και αυτό είτε γιατί δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς, είτε γιατί συμβαίνει αναμόλυνση, είτε γιατί  παρουσιάζεται ανθεκτικότητα στα συνήθη αντιφθειριακά σκευάσματα.

Τα αρχικά μέτρα υγιεινής είναι να έχει το κάθε παιδί την δική του χτένα ή πετσέτα και μετά την χρήση αντικειμένου που έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά, να πλένεται σε θερμοκρασία 60 βαθμών. Συγχρόνως, μετά την εφαρμογή θεραπείας, θα πρέπει να αλλάζονται και να πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία τα κλινοσκεπάσματα. Τα λούτρινα παιχνίδια να απομονώνονται.

Τα συνήθη τοπικά αντιφθειρικά σκευάσματα είναι τα πυρεθροειδή σκευάσματα  (περμεθρίνη, τετραμεθρίνη και πιπερονυλική βουτοξίδη,  φαινοθρίνη), το μαλαθείο και συνδυασμός περμεθρίνης με μαλαθείο και πιπερονυλική βουτοξίδη. Εφαρμόζονται στα μαλλιά για 5- 10 λεπτά ή τα σκευάσματα που έχουν λοσιόν, π.χ. το μαλαθείον, εφαρμόζονται για μερικές ώρες, και γίνεται επανάληψη της θεραπείας σε 7- 10 ημέρες. Παράλληλα προτείνεται κτένισμα με ειδική κτένα την πρώτη , πέμπτη , ένατη δέκατη τρίτη μέρα και στη συνέχεια μία φορά την εβδομάδα. Αν την επόμενη της θεραπείας παρατηρηθεί ζωντανή φθείρα, τότε πιθανολογείται αντοχή στα κοινά σκευάσματα και θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό προκειμένου να σας δώσει ειδική θεραπεία.

* Η Αρετή Σύρμου είναι Επιμελήτρια Παιδιατρικού Τμήματος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v