Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο banoffee

Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο banoffee

Είναι πανεύκολο, δροσερό και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Αν δεν θέλετε να περάσετε πολλή ώρα στην κουζίνα, ετοιμάζοντας ένα γλυκό- υπερπαραγωγή, το banofee είναι η τέλεια επιλογή που σας εγγυάται ότι ο (λιγοστός) κόπος σας δεν θα πάει χαμένος!

*Φωτογραφία: bestofyou.se

Τι θα χρειαστείτε

Για την κρούστα

150 γραμμάρια μπισκότα digestive

75 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Για τη γέμιση

1 και ¼ φλιτζάνια έτοιμη καραμέλα γάλακτος*

3 ώριμες μπανάνες

1 και ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής

½ φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτα/ καρύδα ή ξηροί καρποί (ανάλογα με την προτίμησή σας)

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αφού σπάσετε τα μπισκότα στο μούλτι, βάλτε τα σε ένα μεσαίο μεγέθους μπολ, μαζί με το βούτυρο, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν τα μπισκότα απορροφήσουν το βούτυρο και είναι αρκετά υγρά. Ρίξτε το μίγμα σε μια φόρμα (ιδανικά διαμέτρου 22 εκατοστών για τη δόση μας), και πιέστε την είτε με τα χέρια σας είτε με ένα ποτήρι, έτσι ώστε να είναι επίπεδη. Καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στη συντήρηση για μία ώρα, μέχρι να «σφίξει».

*Φωτογραφία: savingdessert.com

Βήμα 2ο

Από πάνω, απλώστε το ζαχαρούχο γάλα και με μια σπάτουλα, στρώστε το ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, κόψτε τις μπανάνες σε λεπτά κομμάτια και απλώστε τις πάνω στο υπό κατασκευή banofee.

*Φωτογραφία: savingdessert.com

Βήμα 3ο

Τοποθετήστε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια στην πιο γρήγορη ταχύτητα και χτυπήστε το μίγμα μέχρι να μαλακώσει-προσπαθήστε, ωστόσο, να μην το «παραχτυπήσετε».

Βήμα 4ο

Αφήστε το στο ψυγείο να «δέσει» τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Στη συντήρηση διατηρείται μέχρι και 2 μέρες σαν φρέσκο, όμως δεν εγγυόμαστε ότι δεν θα το καταναλώσετε όλο μέσα σε λίγη ώρα.

Στο τέλος, γαρνίρετε με σοκολάτα, καρύδα, ξηρούς καρπούς ή τριμμένα μπισκότα, αν σας έχουν περισσέψει!

*Φωτογραφία: prettysimplesweet.com

*Αν θέλετε να την φτιάξετε μόνη σας, θα πρέπει να βράσετε την ίδια ποσότητα ζαχαρούχου γάλακτος μαζί με το βαζάκι του για 3 ώρες, σε μεσαία ένταση. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, προτιμήστε να τα βάλετε σε χύτρα ταχύτητας, στην οποία θα χρειαστείτε περίπου μισή ώρα από τη στιγμή που θ’ αρχίσει να σφυρίζει. Θα πρέπει, επίσης, να φροντίσετε να καλύπτεται ολόκληρο το βάζο και, ένα χρειαστεί, να προσθέσετε κι άλλο νερό. Στο τέλος, απομακρύνετε το βάζο με μία λαβίδα, περιμένετε πρώτα να κρυώσει και μετά ανοίξτε το!

Πηγή: prettysimplesweet.com

 

v