Σχολική τσάντα: 6 πολύτιμες συμβουλές για τον γονέα

Σχολική τσάντα: 6 πολύτιμες συμβουλές για τον γονέα

Το καλοκαίρι ανήκει πλέον (δυστυχώς!) στο παρελθόν και σιγά-σιγά όλοι καλούμαστε να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα πιτσιρίκια μας μιας και το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει... ολοταχώς. Αν, πάλι, φέτος δεν γλιτώνετε την αγορά νέας σχολικής τσάντας με τίποτα, είτε λόγω φθοράς της προηγούμενης, είτε λόγω «υπόσχεσης» προς τα μικρά σας, δείτε 6 συμβουλές που θα πρέπει να προσέξετε σε μία σχολική τσάντα αλλά και πώς να αποφύγετε κάποια λάθη που κάνουμε από απροσεξία ή άγνοια:

Συμβουλή νούμερο 1: Ενισχυμένοι ιμάντες

Δεδομένου ότι κατά μέσο όρο ένα μαθητής κουβαλά 6,5 κιλά ημερησίως, με βάση τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αν κάνουμε τον υπολογισμό, το μικρό σας καλείται να κουβαλήσει στην πλατούλα του 6,5 κιλά x 20 «εργάσιμες» ημέρες/μήνα, x 7 διδακτικούς μήνες= 840 κιλά ετησίως!

Για να κάνετε λοιπόν την καθημερινότητά του όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιλέξετε σχολική τσάντα με φαρδείς, ενισχυμένους ιμάντες ώστε να κατανέμεται ισόποσα το βάρος στην πλατούλα του παιδιού.

Συμβουλή νούμερο 2: Ανατομική πλάτη ή τσάντα με ροδάκια

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό μίας τσάντας είναι η πλάτη της. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την έρευνα αγοράς ώστε να βρείτε τσάντα με ανατομική πλάτη, ενισχυμένη με ειδικό μαλακό υλικό, ώστε να είναι ταυτόχρονα βολική για το παιδί, αλλά και να το προστατεύει από τυχόν μυτερά αντικείμενα του εσωτερικού της τσάντας (πχ κάποιο βιβλίο που δεν «κάθεται» σωστά, μολύβια κ.ά.).

Εναλλακτικά, αν θέλετε το παιδί να αποφύγει να επιβαρύνει τη μέση του με το καθημερινό βάρος της τσάντας, που όπως αναφέραμε παραπάνω δεν είναι καθόλου αμελητέο, μπορείτε να επιλέξετε της τσάντες με ροδάκια (ή τσάντες-τρόλεϊ αλλιώς), οι οποίες εφόσον είναι καλής κατασκευής θα αποδειχθούν ιδιαίτερα πρακτικές και ξεκούραστες και το μικρό σας δεν θα χρειάζεται να φοράει τη τσάντα στην πλατούλα του.

Κατά τη γνώμη μας, τις καλύτερες τσάντες τρόλει τις έχουμε δει από τις εταιρίες POLO, SANTORO GORJUSS, KIMMIDOLL, NO FEAR, ενώ πολύ αξιόλογες για την τιμή τους είναι επίσης οι GIM.

Συμβουλή νούμερο 3: Προσοχή στο βάρος της τσάντας

Το βάρος του γεμάτου σακιδίου/τσάντας δεν θα πρέπει ποτέ να υπερβαίνει το 15-20% του συνολικού βάρους του μαθητή. Γενικά, οι τσάντες δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν μακροχρόνια βλάβη στους μυς ή στα οστά. Πιο επίφοβος είναι ο τρόπος που κάθεται ή διαβάζει το παιδί παρά η σχολική τσάντα για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, πιο συχνά ακούμε για περιστατικά κατά τα οποία το παιδί, λόγω του μεγάλου βάρους της τσάντας, πέφτει και τραυματίζεται. Γι’αυτό, καλό είναι να ελέγχετε το βάρος τακτικά ώστε να μην ξεφεύγει.

Αν θέλετε να μετρήσετε γρήγορα το βάρος της σχολικής τσάντας, τότε μία κλασσική ζυγαριά «κάνει τη δουλειά της».

Συμβουλή νούμερο 4: Να σφίγγετε ψηλά τους ιμάντες

Είναι προτιμότερο οι ιμάντες της τσάντας να είναι σφικτοί και να στερεώνουν την τσάντα ψηλά στη πλάτη του παιδιού. Επίσης, αν η τσαντούλα διαθέτει και λουρί στο στήθος, να ενθαρρύνετε το παιδί να το δένει γιατί βοηθά πολύ στην ισορροπία και την ορθότερη κατανομή του βάρους.

Συμβουλή νούμερο 5: Τα βαριά αντικείμενα προς την πλάτη

Βελτιώστε περαιτέρω την κατανομή του βάρος της τσάντας, τοποθετώντας τα βιβλία και τα πιο βαριά αντικείμενα προς την σπονδυλική στήλη. Έτσι το παιδί μπορεί να «κουμαντάρει» πιο εύκολα το βάρος και συνεπώς να αποφύγει ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

Συμβουλή νούμερο 6: Δείξτε του τον τρόπο

Τέλος, ας μην ξεχνάμε τα βασικά: μάθετε στο παιδί να μην σκύβει με κάμψη της μέσης του όταν είναι φορτωμένο, αλλά να κάμπτει τα γόνατά του και να κρατά ίσια την μέση. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα πολλά πράγματα, ξεχνιόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι τα παιδιά χρειάζονται απλά κάποιον να τους δείξει! Και επειδή τα παιδιά αντιγράφουν τους μεγάλους, είναι μία καλή ευκαιρία να αρχίσετε και εσείς να εφαρμόσετε την ίδια μεθοδολογία για να σηκώνετε βάρη και να δίνετε το καλό παράδειγμα.

Συνοψίζοντας...

Η επιλογή σωστής σχολικής τσάντας μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή του μικρού σας πολύ πιο άνετη και ξεκούραστη. Γι’ αυτό, αν χρειαστεί να δαπανήσετε λίγα ευρώ παραπάνω αλλά πιστέψτε μας, ειδικότερα στις ηλικίες Δημοτικού και Νηπιαγωγείου όπου το προσδόκιμο ζωής των τσαντών είναι σχετικά μικρό, αφού τα παιδιά είναι πιο ζωηρά, αν επιλέξετε μία επώνυμη τσάντα, είναι πιο πιθανό να αξίζει τα χρήματά της. Μία μη επώνυμη τσάντα, από την 26χρονη εμπειρία μας, δεν θα βγάλει τη χρονιά όταν μιλάμε για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Από τη δική μας λοιπόν πλευρά, για το σχολείο σας προτείνουμε να ρίξετε μία ματιά στις τσάντες των POLO, SANTORO GORJUSS, KIMMIDOLL, NO FEAR και GIM, μιας και είναι εταιρίες με πολλά χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή τσάντας και έχουν αποδειχθεί αξιόπιστες επί σειρά ετών.

Μπορείτε να τις δείτε είτε online στο eshop μας εδώ: www.tetragonobookstores.gr
είτε από κοντά στα 2 καταστήματα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

BONUS:  Χρησιμοποιήστε το κουπόνι BAG2SCHOOLMAMA για -5% στην 1η παραγγελία σας!

*Ισχύει και για τις ολοκαίνουριες παραλαβές, όχι όμως για όσες τσάντες είναι ήδη σε προσφορά.

**Ισχύει και για τα καταστήματά μας. 

Λίγα λόγια για το βιβλιοπωλείο «Τετράγωνο»



Το βιβλιοπωλείο «Τετράγωνο» μετρά 26 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης σε όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί στην διάρκεια της μαθητικής του ζωής (σχολικά είδη, βιβλία, είδη χειροτεχνίας κ.ά.). Μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με πάνω από 134 σχολεία όλων των βαθμίδων από 27 δήμους της Ελλάδας ενώ στα καταστήματά του θα βρείτε πάνω από 120 ετοιμοπαράδοτα χαρτόνια χειροτεχνίας με σχέδια, δείγμα του πόσο πολύ λατρεύουν τις χειροτεχνίες!

Όλα τα σχολικά είδη είναι επώνυμα, ελεγμένα και απολύτως ασφαλή για τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα σε πολύ οικονομικές τιμές.

Υ.Γ. 1: O μέσος όρος βαθμολογίας του «Τετραγώνου» από 94 κριτικές πελατών σε Google, Facebook και Skroutz.gr, είναι 4.83/5 αστεράκια μέχρι σήμερα.

Υ.Γ. 2: Αν ενδιαφέρεστε για παιδικές εκδηλώσεις, το βιβλιοπωλείο «Τετράγωνο» έχει διοργανώσει περισσότερες από 100 μέχρι σήμερα, για παιδιά και ενήλικες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του. Μάθετε περισσότερα για τις εκδηλώσεις στο ενημερωτικό blog του βιβλιοπωλείου tetragonoblog.gr.   


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v