4 κόλπα για να «κρατάει» περισσότερο η μπαταρία του κινητού σας

4 κόλπα για να «κρατάει» περισσότερο η μπαταρία του κινητού σας

Τα smart phones έχουν ένα καλό: κάνουν σχεδόν ό,τι θα έκανε και ένας υπολογιστής. Έχουν, όμως, και δύο κακά: είναι ακριβά και η μπαταρία τους τελειώνει γρήγορα. Τόσο γρήγορα, που πολλές φορές φτάνουμε σε σημείο να αναπολούμε τις ξέγνοιαστες εκείνες εποχές που τα πρώτα κινητά δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να παίρνουν τηλέφωνο και να στέλνουν μηνύματα, η μπαταρία τους, όμως, διαρκούσε ακόμα και 5 μέρες.

Με τις συμβουλές που θα σας δώσουμε, δεν υποσχόμαστε το ίδιο αποτέλεσμα (ούτε στα όνειρά μας!), όμως σας εγγυόμαστε, ότι τουλάχιστον θα διπλασιάσετε τον χρόνο ζωής της μπαταρίας και θα χαρείτε για περισσότερο καιρό το κινητό που χρυσοπληρώσατε.

*Φωτογραφία: brightside.me

Μην αφήνετε το κινητό να φορτίζει ενώ η μπαταρία είναι γεμάτη

Πολλοί συνηθίζουν να αφήνουν το κινητό να φορτίζει όλο το βράδυ ενώ κοιμούνται, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή παίρνει ενέργεια για πολλές ώρες ενώ συνήθως η χρονική διάρκεια για την πλήρη φόρτιση είναι γύρω στις 2 ώρες (μπορεί να λέμε και πολύ). Αυτή η υπερ-φόρτιση κουράζει το κινητό και κάνει πολύ κακό στην μπαταρία.



Μην περιμένετε η ένδειξη φόρτισης να φτάσει στο 100%

Το κινητό σας δεν χρειάζεται να φορτιστεί μέχρι να φτάσει στο 100%. Μάλιστα, κάτι τέτοιο θεωρείται καταστρεπτικό για την μπαταρία. Το ιδανικό είναι να αποσυνδέετε το κινητό απ’ τον φορτιστή, όταν στη σχετική ένδειξη δείτε ένα σχετικά μικρό κενό. Αν η μπαταρία έχει φορτίσει στο 85%, είστε σε πολύ καλό δρόμο.

Γενικά, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να το αφήνετε στην πρίζα για πολλή ώρα-είναι καλύτερο να το φορτίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για περίπου 10-15 λεπτά, όποτε έχετε αυτή τη δυνατότητα.



Φορτίζετε το κινητό σας με κάθε ευκαιρία

Αυτή συμβουλή συνδέεται άμεσα με την προηγούμενη. Κάθε φορά που παίζετε ένα παιχνίδι, στέλνετε μήνυμα ή χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή που «τρώει» πολλή μπαταρία, είναι… συνετό να φορτίζετε τη συσκευή σας. Μην περιμένετε να σας βγει η σχετική κόκκινη ένδειξη-SOS ότι η μπαταρία «πεθαίνει».



Αποφύγετε την υπερθέρμανση της μπαταρίας

Οι μπαταρίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στην υπερθέρμανση. Για παράδειγμα, μια συγκεκριμένη εταιρεία κινητών τηλεφώνων συνιστά στους πελάτες της να αφαιρούν ακόμα και τη θήκη με την οποία έχουν «ντύσει» τη συσκευή τους, όσο τη φορτίζουν. Αυτό δεν είναι και το μόνο που πρέπει να προσέξετε, όμως. Θα πρέπει, επίσης, να μην το «σκεπάζετε» με άλλα αντικείμενα, αλλά και το φως του ήλιου να μην «βλέπει» το κινητό σας -αφήστε το να… δροσιστεί στη σκιά.



Πηγή: Brightside.me

v