Γιατί δυσκολεύομαι να μείνω έγκυος ενώ στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα πρόβλημα;

Γιατί δυσκολεύομαι να μείνω έγκυος ενώ στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα πρόβλημα;

Ερώτηση:
Εδώ και ένα χρόνο κάνουμε προσπάθειες για δεύτερο παιδάκι. Παρόλο που το πρώτο μας παιδί, που σήμερα είναι 4 χρονών, μας ήρθε στους 3 μήνες, τώρα δυσκολευόμαστε. Έχω κάνει ορμονικές εξετάσεις και είναι όλα καλά. Έχω σταθερότατο κύκλο και όλα κυλούν ομαλά. Τώρα είναι ο 3ος μήνας που παίρνω κλομιφαίνη, έπειτα από οδηγίες του γιατρού, για να αυξήσουμε τα ωάρια. Τι φταίει; Έχω αγχωθεί πολύ. Τι μπορώ να κάνω;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: platform-remix-production.s3.amazonaws.com

Παρόλο που αναφέρετε ότι έχετε κάνει εξετάσεις, δεν διευκρινίζετε εάν έχετε εξετάσει το σπέρμα του συζύγου, καμιά φορά ο σύζυγος είναι η έκπληξη στο πάζλ της γονιμότητας και σίγουρα είναι μια εξέταση που πρέπει να κάνει πρώτα αυτός και μετά να προβείτε σε περαιτέρω εξετάσεις. Επίσης, θα χρειαστεί να κάνετε μια υστεροσαλπιγγογραφία. Κάντε τα και τα ξαναλέμε.

 *O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v