Μαθαίνω, Ανακαλύπτω, Δημιουργώ: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

Μαθαίνω, Ανακαλύπτω, Δημιουργώ: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη υποδέχεται τη νέα σεζόν 2017 – 2018 με νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια. Από την ηλικία των 2 ετών τα παιδιά ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι στα διαφορετικά είδη τέχνης αποκτώντας μια συνολική εμπειρία μάθησης και ψυχαγωγίας μέσω της συμμετοχής τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα

Σχέδιο, χρώμα, γλυπτική, χαρακτική, μουσική, θέατρο, σκηνογραφία, αρχιτεκτονική, δραματοθεραπεία, λογοτεχνία συνδυάζονται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσφέροντας στα παιδιά νέα ερεθίσματα και πολλές στιγμές δημιουργίας!

Τα παιδιά doodle-άρουν, μαθαίνουν το graffiti και την ιστορία παραδοσιακών τεχνών όπως το origami και το ιαπωνικό κόμικ (manga), και αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες μέσω της γνωστής αγχιμαχίας (debate). Παράλληλα, μαθαίνουν να αμφιβάλουν και να σκέφτονται μέσα από γνωστές ιστορίες στο «Φιλοσοφία για παιδιά».

Μεταφέρονται σε άλλες πολιτείες μέσα από πρωτότυπες κατασκευές, αναβιώνουν τα έργα των εικαστικών εκθέσεων του Ιδρύματος μέσα από ιστορίες και πολύ παιχνίδι και ζωγραφίζουν τα δικά τους έργα με αφορμή τα έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Δημιουργούν αρχιτεκτονικά έργα, ανακαλύπτουν τον χαρακτήρα τους μέσα από βιωματικά εργαστήρια, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, εξερευνούν τη μουσική αντλώντας έμπνευση από τον εικαστικό κόσμο και περνούν μια ολόκληρη νύχτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη ανάμεσα στα έργα τέχνης (Museum Sleepover)!

Τα προγράμματα όμως δεν σταματούν μόνο μέσα στο Ίδρυμα. Τα παιδιά βγαίνουν έξω και περπατούν στη γειτονιά της Αθήνας εξερευνώντας το αστικό τοπίο και το φυσικό περιβάλλον της πόλης με εργαλεία  το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες: 210 3611206

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη

Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 10671, Αθήνα

W: www.thf.gr

Email: [email protected]

v