Ο γιος μου θέλει να κάνει 2 αθλήματα φέτος. Θα επηρεαστεί η σωματική του ανάπτυξη;

Ο γιος μου θέλει να κάνει 2 αθλήματα φέτος. Θα επηρεαστεί η σωματική του ανάπτυξη;

Ερώτηση:
Ο γιος μου κάνει ταε κβο ντο εδώ και δυο χρόνια. Την προηγούμενη χρονιά, προς το τέλος, άρχισε και κολύμβηση. Φέτος, θέλει να συνεχίσει και τα δυο. Μου είπαν άλλες μαμάδες ότι δεν κάνει να ασχολείται με δύο αθλήματα ταυτόχρονα και κυρίως αυτά τα δυο, γιατί η υπερβολική άσκηση θα μπλοκάρει την ανάπτυξή του. Ισχύει κάτι τέτοιο; Είναι υπερβολή τα δυο αθλήματα; Τι να κάνω και πού να απευθυνθώ ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Ο αθλητισμός είναι πηγή ενέργειας και ευεξίας για τα παιδιά και τους εφήβους. Όταν το πρόγραμμα της προπόνησης είναι προσαρμοσμένο στις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, δεν κινδυνεύει η ανάπτυξή τους. Ο αριθμός των αθλημάτων με τα οποία θέλει να ασχοληθεί ο γιoς σας, δεν είναι απαγορευτικός. Καλό είναι όμως να συζητήσετε αναλυτικότερα με τους προπονητές και τον παιδίατρό σας την επιθυμία του, ώστε να καθοριστεί η ένταση και η διάρκεια των προπονήσεων που θα εξασφαλίσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα στην υγεία του.

* Η Μάρα Λουράκη είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v