Τα λάθη που κάνετε όταν φοράτε μπότες

Τα λάθη που κάνετε όταν φοράτε μπότες

Κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα έχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι μπότες και είναι λογικό, αφού είναι βολικές, ζεστές και φοριούνται άνετα από το πρωί ως το βράδυ από γυναίκες κάθε ηλικίας. Όμως, έχοντας στο μυαλό σας ότι είναι ένα «εύκολο» κομμάτι στη ντουλάπα μας, δεν δίνετε την απαραίτητη σημασία για να τις φορέσετε σωστά, με αποτέλεσμα να κάνετε αυτά τα λάθη...

*Φωτογραφία: wikihow.com

Τις φοράτε με σορτσάκι

Ξέρουμε ότι είναι μόδα, όμως το να φοράτε σορτσάκι το χειμώνα είναι από μόνο του εκτός εποχής. Οι μπότες φαίνονται παράταιρες, δεν δίνουν κάτι παραπάνω στο στιλ σας ούτε κάνουν το σύνολο πιο χειμερινό, ακόμα και αν το συνδυάζετε με σκούρο καλσόν ή χοντρό κολάν. Αντίθετα, υποβαθμίζουν το στιλ σας. 

*Φωτογραφία: pinterest.com

Δεν «στρώνετε» καλά το παντελόνι από μέσα

Αν το παντελόνι δεν είναι pencil και επομένως είναι πιο φαρδύ στο κάτω μέρος, εφαρμόστε τις οδηγίες που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Διαφορετικά, θα δημιουργηθούν σούρες στα γόνατα, που δεν θα σας κολακέψουν.

*Φωτογραφία:  thejeansblog.com

Επιλέγετε στενές μυτερές μπότες

Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένες πια, όμως ο «κανόνας» αυτός ισχύει τόσο για τις μυτερές μπότες που είναι ιδανικές για να σκοτώνετε κατσαρίδες στη γωνία όσο και για τη νέα μόδα, τις ημι-μυτερές μπότες. Όταν τις αγοράσετε, σιγουρευτείτε ότι δεν είναι υπερβολικά στενές -τόσο στενές ώστε να διαγράφονται και να προεξέχουν από τις άκρες το πρώτο ή/ και το τελευταίο δάχτυλο. Το αποτέλεσμα είναι αντικειμενικά αντιαισθητικό.

*Φωτογραφία: cf.ltkcdn.net

Ή πολύ στενές στο πάνω μέρος

Αν έχετε φαρδιές γάμπες και προτιμάτε μπότες στενές στο πάνω μέρος, κάνετε ένα στιλιστικό φάουλ. Εκτός του ότι οι γάμπες σας φαίνεται να ασφυκτιούν, δεν έχετε την άνεση και τον χώρο να συνδυάσετε τις μπότες με παντελόνι. Προτιμήστε, λοιπόν, μπότες με φαρδύ άνοιγμα που είναι και στη μόδα.

Τις φοράτε με γκέτες που «κάνουν μπαμ»

Οι γκέτες είναι ένας τρόπος να μεταμορφώσετε τις μπότες σας, θέλει όμως μεγάλη προσοχή το πώς θα το κάνετε. Αν προτιμάτε τις κλασικές γκέτες-κάλτσα, φροντίστε η απόχρωσή τους να είναι σχεδόν ίδια ή να μοιάζει με αυτήν της μπότας, να είναι μονόχρωμες, χωρίς σχέδια και να μην κάνουν πολλές σούρες.

Εναλλακτικά, στη φωτογραφία θα δείτε μια πιο σικάτη επιλογή με ύφασμα:

*Φωτογραφία: sewingrabbit.com

Το... αυτογκόλ όταν φοράτε τις μπότες πάνω απ’ το γόνατο

Στις πασαρέλες τις βλέπουμε με μίνι φούστες και φορέματα, όμως αν δεν έχετε το ύψος της Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, ο συνδυασμός αυτός δεν θα σας κολακεύσει. Φορέστε τις με σκούρο οπάκ καλσόν, κολάν ή στενό παντελόνι- όλα στην ίδια απόχρωση με τις μπότες. Διαφορετικά, η σιλουέτα σας θα «κόβεται» στα δύο και τα αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο σέξι.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Τις συνδυάζετε με κάπρι παντελόνια

Είναι μία από τις τάσεις της μόδας των τελευταίων χρόνων που δεν είναι απορριπτέα- πρέπει, όμως, να την υιοθετήσετε σωστά. Τα κάπρι παντελόνια έχουν μεγάλο άνοιγμα, γι’ αυτό δεν πρέπει να τα φοράτε με φαρδιές μπότες. Προτιμήστε να τα συνδυάζετε με μπότες που αγκαλιάζουν τις γάμπες και δεν κάνουν σούρες για πιο θηλυκό αποτέλεσμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v