Η Μητρόπολη Πατρών απαγορεύει τα δύο ονόματα στις βαπτίσεις

Η Μητρόπολη Πατρών απαγορεύει τα δύο ονόματα στις βαπτίσεις

Από το καλοκαίρι όσοι γονείς θέλησαν να βαπτίσουν το παιδί τους σε ενορίες της πόλης της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πληροφορήθηκαν ότι η Ιερά Μητρόπολη Πατρών απαγορεύει πλέον τα δύο ονόματα στις βαπτίσεις, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση αλλά και τη δυσαρέσκεια γονιών και αναδόχων που δεν ήθελαν να δώσουν στο παιδί ή το βαπτιστήρι τους, μόνο ένα όνομα.

Έτσι, αρκετοί γονείς επιλέγουν είτε να βαπτίσουν το παιδί τους σε εκκλησίες εκτός Πάτρας, στις οποίες η Μητρόπολη Πατρών δεν έχει δικαιοδοσία είτε να κάνουν κανονικά τη βάπτιση στην Πάτρα αφού έχουν δηλώσει και τα δύο ονόματα του παιδιού στα επίσημα έγγραφα του ληξιαρχείου.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις της Μητρόπολης στην ΕΡΤ Πάτρας, το παιδί πρέπει να έχει ένα μόνο όνομα για να μην μπερδεύεται αλλά και για να γνωρίζει πολύ καλά τη ζωή του προστάτη, του οποίου το όνομα φέρει και να μπορέσει ν' ακολουθήσει τα βήματά του.

Πριν απ’ αυτή την απόφαση, είχε απαγορευθεί επίσης η τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών (κάτι που πολλοί γονείς προτιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες) ενώ αρκετοί ιερείς αναφέρουν ότι έχουν εντολή να απαγορεύουν σε ανήλικους ή σε παντρεμένους με πολιτικό γάμο να γίνονται ανάδοχοι.

Πηγές: ert.gr και thebest.gr

v