Τι να κάνετε με τα στολίδια που περισσεύουν: 10 έξυπνοι τρόποι να τα αξιοποιήσετε

Τι να κάνετε με τα στολίδια που περισσεύουν: 10 έξυπνοι τρόποι να τα αξιοποιήσετε

Όταν «κατεβάζετε» τα χριστουγεννιάτικα, για ένα πράγμα είμαστε σχεδόν σίγουροι: ότι έχετε τουλάχιστον μία κούτα με μπάλες και άλλα στολίδια που δεν βάζετε πια στο δέντρο αλλά και που δεν θέλετε να πετάξετε γιατί τα λυπάστε.

Κι επειδή ακριβώς τα λυπάστε (τόσα λεφτά έκαναν, εξάλλου!), υπάρχουν τρόποι να τα αξιοποιήσετε αναδεικνύοντας την ξεχασμένη τους ομορφιά.

Αιωρούμενα στολίδια

*Φωτογραφία: babble.com

Βγάλτε τις χρωματιστές κορδέλες και περάστε μέσα από την τρύπα ένα κομμάτι πετονιά. Κάντε έναν κόμπο και μετά δέστε την άλλη άκρη της στο σημείο από το οποίο θέλετε να την κρεμάσετε. Μια καλή ιδέα είναι το κουρτινόξυλο του παραθύρου για να φαίνεται ο... αιωρούμενος στολισμός και απ’ έξω.

Αυτοσχέδια γιρλάντα

*Φωτογραφία: babble.com

Πάρτε ένα κομμάτι σπάγκου και περάστε από μέσα τα στολίδια που θέλετε- για ένα πιο ευφάνταστο αποτέλεσμα, ανακατέψτε χρώματα, σχήματα και σχέδια. Μετά, απλώς κρεμάστε τον σπάγκο και από τις δύο μεριές σαν να ήταν γιρλάντα. Αν έχετε τζάκι, αυτή η διακοσμητική πινελιά του ταιριάζει απόλυτα.

Βάλτε τα στα δώρα

*Φωτογραφία: makeanddocrew.com

Προσθέστε λίγα στολίδια στο περιτύλιγμα των δώρων που σκοπεύετε να δώσετε για να εντυπωσιάσετε! Φροντίστε μόνο να τα στερεώσετε καλά για να μην σπάσουν. Αν έχουν τρύπα, το τρικ είναι να τα περάσετε μέσα από την κορδέλα που στη συνέχεια θα κάνετε τον φιόγκο.

Συνθέσεις σε βάζο

*Φωτογραφία: babble.com

Ανακατέψτε στολίδια, μπάλες, γιρλάντες, φωτάκια και κλαδιά και βάλτε τα σε ένα γυάλινο βάζο για να φαίνεται ευκρινώς η σύνθεση που φτιάξατε.

Στα πολύφωτα

Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να τα κρεμάσετε στο κεντρικό πολύφωτο του σαλονιού. Για να είναι ομοιόμορφα, απλώς φροντίστε να βάλετε σε όλα την ίδια κορδέλα.

*Φωτογραφία: atmedia.imgix.net

Σε δίσκους

Τα εύθραυστα στολίδια μπορείτε να τα αναδείξετε απλώς βάζοντάς τα ξαπλωμένα σε δίσκους σερβιρίσματος.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Φτιάξτε ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Σε ένα ξύλινο πλαίσιο με σίτα από παλιό παράθυρο, μπορείτε να σχηματίσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από όλα τα στολίδια που περισσεύουν.

*Φωτογραφία: asubtlerevelry.com

Σε κλαδιά

Αν έχετε αποξηραμένα κλαδιά στο ντεκόρ του σαλονιού, απλώς κρεμάστε πάνω τους λίγα απ’ τα στολίδια.

*Φωτογραφία: digsdigs.com

Μετατρέψτε τα σε cupcakes

Βάλτε τις μπάλες σε χρωματιστές χάρτινες θήκες για cupcakes και στολίστε τις σε δίσκους ή πιάτα.

*Φωτογραφία: puzzlemobi.com

Φτιάξτε ένα στεφάνι

*Φωτογραφία: assets.marthastewart.com

Χρειάζεστε μόνο ένα μακαρόνι πισίνας και ένα πιστόλι σιλικόνης για να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό στεφάνι, που στη συνέχεια θα διακοσμήσει την είσοδο του σπιτιού για να υποδέχεστε τους καλεσμένους σας τις μέρες των γιορτών!

Δείτε τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:

v