Υπάρχει περίπτωση ο γιατρός μου να μην μου έκανε σωστά την επέμβαση της απόξεσης;

Υπάρχει περίπτωση ο γιατρός μου να μην μου έκανε σωστά την επέμβαση της απόξεσης;

Ερώτηση:
Έπειτα από μία παλίνδρομη κύηση στα 35 μου και πρώτη εγκυμοσύνη στη ζωή μου, προχώρησα σε απόξεση στην 6η εβδομάδα. 8 μήνες αργότερα είχα και μια βιοχημική. Πηγαίνοντας στον γυναικολόγο, μου είπε να κάνουμε υστεροσαλπιγγογραφία για να δούμε μήπως υπάρχει κάτι στη μήτρα ή στις σάλπιγγες. Το αποτέλεσμα ήταν καθαρότατες σάλπιγγες αλλά πιθανότατα διακρίνονται συμφύσεις στο ενδομήτριο εξαιτίας της απόξεσης. Έχω πολύ θυμό με τον γιατρό μου γιατί πιστεύω ότι κάτι δεν έκανε σωστά στην επέμβαση .Φταίει ο οργανισμός μου ή ο γιατρός; Βοηθήστε με σας παρακαλώ, να καταλάβω τι πρέπει να κάνω από δω κ πέρα. Ξέρω ότι οι γιατροί μεταξύ τους υποστηρίζονται καθώς δουλεύω στον ιατρικό χώρο χρονιά και μπορεί ποτέ κανείς να μη μου πει ότι «ναι, φταίει ο γιατρός σου, αλλά θέλω να μάθω την αλήθεια». Ο ίδιος το αποδίδει άλλη μια φορά σε τυχαίο γεγονός, ότι δηλαδή πρέπει να τα βάλω με την τύχη μου.
Απάντηση:

Οποιαδήποτε κύηση μπορεί να δημιουργήσει, εφόσον διακοπεί το πρώτο τρίμηνο είτε τεχνητά είτε αυτόματα, συμφύσεις. Αυτό είναι μέσα στα πιθανά αναμενόμενα της διαδικασίας της κύησης του πρώτου τριμήνου και αποβολής αντίστοιχα, οπότε κανείς δεν μπορεί να ενοχοποιήσει το γιατρό. Από κει και ύστερα, υπάρχουν τρόποι να κάνετε υστεροσκόπηση, να λυθούν οι συμφύσεις και η μήτρα σας να αποκατασταθεί εντελώς.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v