Ρεβεγιόν σε μικρό σπίτι: 7 χρήσιμες συμβουλές οργάνωσης

Ρεβεγιόν σε μικρό σπίτι: 7 χρήσιμες συμβουλές οργάνωσης

Δεν είναι εύκολο να οργανώσεις ένα ρεβεγιόν με πολλούς καλεσμένους, πόσο μάλλον αν το σπίτι δεν έχει μια μεγάλη σαλοτραπεζαρία στην οποία θα στήσεις ένα εορταστικό γεύμα- υπερπαραγωγή. Όμως, το ρεβεγιόν μπορεί να γίνει εξίσου άνετο για όλους, ακόμα κι αν δεν μένετε στον... Λευκό Οίκο. Γνώμονας θα πρέπει να είναι η πρακτικότητα και η άνεση.

*Φωτογραφία: wdy.h-cdn.co

Προτιμήστε τον μπουφέ

Κακά τα ψέματα, όταν έχεις πολλούς καλεσμένους σε ένα παραδοσιακό τραπέζι, θα αναγκαστούν να στριμωχτούν χωρίς να μπορούν καν να κόψουν το φαγητό τους. Προτιμήστε να το μετατρέψετε σε μπουφέ αποφεύγοντας έτσι και την κλασική ερώτηση του «Εγώ πού θα κάτσω;» αλλά και την αμηχανία του να μοιράζεσαι το τραπέζι με άτομα που πιθανώς δεν συμπαθείς.

*Φωτογραφία: hommeg.com

Σερβίρετε φαγητό που να τρώγεται στο «όρθιο»

Δεν χρειάζεται ν’ αλλάξετε το μενού σας. Μαγειρέψτε όπως συνήθως, απλώς προσέξτε το σερβίρισμα. Αφού τελειώσετε με το κυρίως πιάτο, που είναι συνήθως κρέας ή γαλοπούλα, κόψτε το κατευθείαν σε ατομικά κομμάτια έτσι ώστε οι καλεσμένοι να το «τσιμπάνε» αμέσως με το πιρούνι τους χωρίς να δυσκολεύονται. Το ίδιο ισχύει και για τα συνοδευτικά. Τις πατάτες φούρνου για παράδειγμα, μπορείτε να τις κόψετε σε μέτριου μεγέθους κομμάτια. Αποφύγετε επίσης τις πολλές σάλτσες για να είστε σίγουρη ότι δεν θα γίνουν... ατυχήματα. Επιπλέον, καλό θα είναι να βάλετε στο μενού πιο εύκολες εναλλακτικές: αντί για μακαρόνια (που δεν τα τρως εύκολα αν δεν ακουμπάς σε τραπέζι), ετοιμάστε ένα σουφλέ με πένες που κόβεται και τρώγεται πανεύκολα. 

Λίγες αλλά σοφές ανακατατάξεις στον χώρο

Μετακινείστε λίγα έπιπλα που θα σας βοηθήσουν να στήσετε καλύτερα το γεύμα. Αν δεν έχετε για παράδειγμα ένα αρκετά μεγάλο τραπέζι για να απλώσετε όλα τα φαγητά, ενώστε δύο μικρότερα και τοποθετήστε πάνω τους ένα τραπεζομάντηλο για να φαίνονται σαν ένα ενιαίο. Τα υπόλοιπα μικρά τραπεζάκια τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία στον χώρο έτσι ώστε να μπορούν να ακουμπούν οι καλεσμένοι. Σκεφτείτε επίσης πώς αλλιώς θα μπορούσε να «ανοίξει» ο χώρος. Μετακινώντας τον καναπέ κολλητά στον τοίχο (αν τον έχετε στη μέση του σαλονιού), δημιουργείτε αυτόματα περισσότερο άδειο χώρο μπροστά του.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Η μικρή γωνία για τα παιδιά

Οι μικροί σας καλεσμένοι μπορούν να έχουν τη δική τους ελευθερία κινήσεων. Γύρω από ένα τραπεζάκι, λοιπόν, βάλτε μαξιλάρια ή πουφ και αφήστε τα παιδιά να απολαύσουν εκεί το γεύμα τους. Στη συνέχεια, το ίδιο τραπέζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζωγραφική και επιτραπέζια παιχνίδια.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Κάθετη... οργάνωση στο σερβίρισμα

Εξοικονομείστε χώρο σερβίροντας έξυπνα τα πιάτα που θα ετοιμάσετε. Οι πολυώροφες πιατέλες σερβιρίσματος είναι ιδανικές για τα στεγνά ορεκτικά (όπως τα πιτάκια ή τα τυριά).

*Φωτογραφία: stonegableblog.com

Αντίστοιχα, τα μεγάλα πιάτα με πολλές θέσεις είναι πολύ καλές επιλογές για να αποφύγετε τα πολλά μικρά πιατάκια για τα συνοδευτικά- τις σος, τις ελιές και τα dressings.

 *Φωτογραφία: pinterest.com

Τα μαχαιροπίρουνα μπορείτε να τα διαχωρίσετε σε σετ έτσι ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο και να διευκολύνετε τους καλεσμένους σας:

Πολυώροφο μίνι μπαρ για τα ποτά

Στην ίδια λογική, ένα τρόλει κουζίνας, όπως αυτό εδώ, μπορεί να μετατραπεί σε  πολυώροφο μπαρ. Εκτός του ότι έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετό χώρο από το γιορτινό τραπέζι με τα φαγητά, η πρόταση αυτή αποτελεί μια μοντέρνα διακοσμητική πινελιά. Στο πρώτο ράφι μπορείτε να τοποθετήσετε τα ποτά και στο δεύτερο ράφι τα ποτήρια. 

*Φωτογραφία: pinterest.com

Στολισμός που δεν πιάνει χώρο

Εκτός από το δέντρο έτσι κι αλλιώς έχει αρκετό όγκο αν είναι μεγάλο, αποφύγετε τους υπόλοιπους στολισμούς, τα κεράκια και τα στολίδια που καταλαμβάνουν χώρο στο τραπέζι και οι φάτνες, οι χιονάνθρωποι και που μπορεί να πιάνουν χώρο στο πάτωμα. Αντιθέτως, προτιμήστε να βάλετε γιρλάντες σε διάφορα μέρη, να κρεμάσετε κάποιες από τις μπάλες που σας περισσεύουν φωτιστικά και να στολίσετε τον χώρο με φωτάκια. Εδώ θα πάρετε περισσότερες ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα στολίδια που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε.

*Φωτογραφία: atmedia.imgix.net

*Φωτογραφία: pinterest.com

v