4 χριστουγεννιάτικες συνήθειες που θα μας λείψουν όταν τα παιδιά μεγαλώσουν

4 χριστουγεννιάτικες συνήθειες που θα μας λείψουν όταν τα παιδιά μεγαλώσουν

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και οι άλλοι. Ας «πιάσουμε» τους πρώτους: Όταν είσαι πιτσιρικάς, τα Χριστούγεννα ταυτίζονται με εξόδους, ξενύχτια, τακούνια, μουσικές και άλλα συναφή, χαρωπά και ξέγνοιαστα. Μεγαλώνοντας και κάνοντας τη δική σου οικογένεια, μετουσιώνεις την αγάπη σου για τις γιορτές σε χαρά για την αγάπη των παιδιών σου για τις γιορτές –χαίρεσαι και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ίσως να χαίρεσαι δι’ αντιπροσώπου.

Δεν είναι ότι παύεις να διασκεδάζεις με ό,τι διασκέδαζες και πριν κάνεις παιδιά. Είναι ότι η χαρά των παιδιών είναι τόση και η δική σου ανάγκη να τη δημιουργήσεις τόσο μεγάλη, που δίνουν στις γιορτές εντελώς διαφορετικό νόημα! Αυτά σκεφτόμαστε εδώ στο Mama365, γι’ αυτό γράφουμε για τις χριστουγεννιάτικες συνήθειες, που μπορεί τώρα να μας κάνουν να δυσανασχετούμε λιγάκι, αλλά ξέρουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα μας λείψουν πολύ!

Το γιορτινό «τραπέζωμα»

Μπορεί τώρα να γκρινιάζουμε λιγάκι που κανείς δεν βοηθά (ή που βοηθά αλλά όχι όπως ακριβώς θα θέλαμε), να αγχωνόμαστε με το τι κρέας θα μαγειρέψουμε, με ποια ορεκτικά θα το συνοδεύσουμε, πόσο ρόδι να βάλουμε στη σαλάτα και τι θα φάει η ξαδέρφη μας η Βαγγελίτσα που ‘χει γίνει vegan, αλλά ίσως ξεχνάμε ότι όλα αυτά, εκτός από κουραστικά, είναι και πολύ… ζωντανά. Το μεγάλο, φασαριόζικο σόι μας, τα παιδιά που, μετά από 30 ώρες μαγείρεμα θα δοκιμάσουν μισή πατάτα και όλο αυτό το εορταστικό σκηνικό θα μας λείψουν πολύ, όταν θα ‘χουμε πια μεγαλώσει και θα περνάμε τις γιορτές κάπως πιο μοναχικά.

Ο στολισμός του δέντρου

Δεν είναι ότι μεγαλώνοντας θα πάψουμε απαραίτητα να στολίζουμε δέντρο και να κρεμάμε φωτάκια μέσα κι έξω απ’ το σπίτι. Είναι ότι η χαρά των παιδιών τα κάνει όλα αυτά πιο σημαντικά κι ακόμα πιο λαμπερά. Αν ανήκετε στην ψυχαναγκαστική κατηγορία των γονιών που ενοχλούνται με το πού έβαλε το παιδί το τάδε στολίδι ή αν σας εκνευρίζει το γεγονός ότι τα παιδιά έχουν σπάσει τις μισές απ’ τις ακριβές, γυάλινες μπάλες, θυμηθείτε ότι, όταν κάποτε θα έχουν φύγει απ’ το σπίτι, το τέλεια στολισμένο δέντρο σας και η ησυχία ίσως σας φαίνονται κάπως μελαγχολικά.

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες και το χουχούλιασμα στον καναπέ

Οι βραδιές με κουβερτούλα και κακάο, βλέποντας χριστουγεννιάτικες ταινίες και χουχουλιάζοντας μ’ αυτούς που αγαπάς είναι απ’ τις πιο αγαπημένες μας γιορτινές συνήθειες κι ένα απ’ τα πράγματα που υπογράφουμε ότι θα μας λείψουν τρελά, όταν τα παιδιά μας θα έχουν μεγαλώσει.    

Κι αν έχετε αρχίσει να «μπουχτίζετε» απ’ την 34η προβολή του «Μόνος στο σπίτι» ή αν… ο λαός απαιτεί κάτι πιο σύγχρονο απ’ αυτά που παίζονται στην τηλεόραση (όπως οι ταινίες Lego Batman,Στρουμφάκια: To χαμένο χωριό κ.λπ.), αλλά αποκτήστε πρόσβαση στη Nova και άρα σε μια πιο ευρεία γκάμα επιλογών σε παιδικές κι εφηβικές ταινίες για μαγικά Χριστούγεννα (όπου υπάρχει συν τοις άλλοις η δυνατότητα να τις δείτε όποτε θέλετε με τις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO).

 

Ο Άγιος Βασίλης που έρχεται (και η όλη σκηνοθεσία)

Χριστούγεννα με μικρά παιδιά ίσον Άγιος Βασίλης και δώρα. Αν είχαμε πνεύμα τζογαδόρικο, θα ποντάραμε όλα μας τα λεφτά ότι η πρώτη χρονιά που δεν θα περιλαμβάνει σκηνοθεσία της άφιξης του Άγιου Βασίλη, θα μας μελαγχολήσει. Γιατί το να κρύψεις τα δώρα, το να μπουκωθείς τα μπισκότα που δήθεν αφήσατε για τον Άγιο (για να φανούν φαγωμένα), το να ντύσεις τον άντρα σου Άγιο Βασίλη και να προσποιηθείς ανείπωτη έκπληξη που ήρθε στο σπίτι σας… είναι η μισή χαρά των γιορτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v