5 χώροι με δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά

5 χώροι με δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά

Σε μία οικογενειακή έξοδο, οι γονείς μπορεί να χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν συνυπολογίσει κανείς το κόστος για τη συμμετοχή των παιδιών σε δημιουργικές δραστηριότητες, το φαγητό και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία. Η αλήθεια είναι, πως όσο πρόθυμοι κι αν είμαστε να βγούμε και να διασκεδάσουμε με τα παιδιά μας, δεν έχουμε πάντα την άνεση να επιβαρύνουμε το οικογενειακό ταμείο. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως υπάρχουν μέρη στα οποία μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν καλά χωρίς καμία επιβάρυνση...

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

*Φωτογραφία: facebook.com/LaskaridisFoundPage

Με χαρά πληροφορηθήκαμε για τα εγκαίνια του καινούριου χώρου της δανειστικής βιβλιοθήκης Αικατερίνης Λασκαρίδη στο κέντρο του Πειραιά πριν από περίπου ένα μήνα. Εκεί, έχουν αρχίσει ήδη να διοργανώνονται προγράμματα και δραστηριότητες που βασίζονται στο δημιουργικό παιχνίδι και έχουν στόχο να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη λογοτεχνία. Ξεχωρίσαμε το πρόγραμμα «Τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά βιβλία!» για παιδιά 2-4 ετών (μαζί με τον κηδεμόνα τους) που θα τα ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, αλλά και το παιχνίδι απόδρασης «Η δύναμη του Ιππόλυτου» για παιδιά 7-12 ετών, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε ένα κυνήγι θησαυρού.

Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της βιβλιοθήκης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ενώ τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Πού θα πάτε: Δευτέρας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς.

Τηλέφωνο: 21042975402.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένα από τα αγαπημένα μας μέρη στην πρωτεύουσα είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί, διοργανώνονται σε καθημερινή βάση δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους χωρίς κανένα κόστος- σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάζεται απλώς η προεγγραφή και η κράτηση θέσης αν τα προγράμματα είναι ολιγομελή. Ενδεικτικά, τις επόμενες μέρες, τα πολύ μικρά παιδιά μέχρι 3 ετών θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν παιχνίδια μαζί με τους γονείς τους, τα μεγαλύτερα παιδιά θα γίνουν «κηπουροί του πάρκου» ενώ οι έφηβοι 12-15 ετών με έφεση στις θετικές επιστήμες, μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του STEM «Ανακαλύπτω τη Φυσική».

Και οι γονείς όμως δεν μένουν παραπονεμένοι αφού στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. διοργανώνονται προγράμματα για ενήλικες, όπως η yoga αλλά και παιχνίδια στα οποία μπορεί να συμμετάσχει όλη η οικογένεια.

Φυσικά, επιβάλλεται να συνδυάσετε την έξοδό σας με μια βόλτα δίπλα στο τεχνητό κανάλι και – γιατί όχι- με ένα απολαυστικό πικ-νικ στο πάρκο.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε μήνα.

Πού θα πάτε: Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Τηλέφωνο: 2168091000.

Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

Αν στα μικρά σας αρέσει το σινεμά, ο Καραγκιόζης και το θέατρο, το κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ταινίες, να θαυμάσετε τον εθνικό μας ήρωα στις περιπέτειές του και να δείτε παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Στο Facebook, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα που θα ισχύσει μέχρι τέλη Ιανουαρίου.

Πού θα πάτε: Βασιλικών 6, Περιστέρι.

Τηλέφωνο: 2105779049.

Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

*Φωτογραφία: politismos-ilioupoli.gr

Κάθε Παρασκευή από τις 5.30 μέχρι τις 7 το απόγευμα, η δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης υποδέχεται τα παιδιά από 3 έως 7 ετών μαζί με τους γονείς τους σε ένα πρόγραμμα που εμπνέεται από τα παραμύθια και έχει λίγο απ’ όλα: ζωγραφική, χειροτεχνίες και φυσικά πολύ παιχνίδι. Η συμμετοχή στην «Παρέα με τα παραμύθια» είναι δωρεάν ενώ οι γονείς μπορούν να κρατήσουν θέση στο τηλέφωνο 2109948344, καθημερινά από τις 10 π.μ. έως 12 μ.μ. Σημειώνεται ότι τηρείται σειρά προτεραιότητας καθώς και ότι προηγούνται οι κάτοικοι Ηλιούπολης.

Σήμερα, αφορμή για τη συνάντηση είναι το βιβλίο «Ποιος έκλεψε τον ήλιο» της Κλαίρης Γεωργέλλη ενώ την επόμενη Παρασκευή, συντροφιά στα παιδιά και τους γονείς θα κρατήσει «Το φτερό στον άνεμο» της Maxinne Trotier.

Πού θα πάτε: Νικομάχου 18 και Νυμφών, Ηλιούπολη.

Τηλέφωνο: 2109948344.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών έχουν καθιερωθεί με μεγάλη επιτυχία. Το πρόγραμμα για το 2018 προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Τεχνόπολης, οι δραστηριότητες για τα παιδιά ξεκινούν από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2130109300 (Δευτέρα- Παρασκευή 11 π.μ.- 4 μ.μ.) είναι απαραίτητη.

Μετά το τέλος του προγράμματος, μπορείτε να χαλαρώσετε στο καφέ που βρίσκεται μέσα στον χώρο ενώ τα παιδιά παίζουν στην πρωτότυπη και φημισμένη παιδική χαρά της Τεχνόπολης!

Πού θα πάτε: Πειραιώς 100, Γκάζι.

Τηλέφωνο: 2130109300.

v