«Τα 5 στάδια που πέρασε η σχέση με τον άντρα μου»

«Τα 5 στάδια που πέρασε η σχέση με τον άντρα μου»

Όποιος λέει ότι «έχω μια τέλεια σχέση», «με τον άντρα μου πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας κι ας είμαστε 40 χρόνια μαζί», υπερβάλλει. Γιατί; Γιατί μπορεί όταν ξεκινάς μια σχέση, τα πάντα να είναι όντως τέλεια- στη συνέχεια όμως, φαίνονται οι δυσκολίες.

*Φωτογραφία: lh3.googleusercontent.com

Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσαμε να επιστρατεύσουμε τις γνώσεις κάποιου ειδικού, συμβούλου ζευγαριών ή ψυχολόγου, που να μας πει ποια είναι τα στάδια μιας μακροχρόνιας σχέσης ή τι κάνει έναν γάμο να κρατήσει για πάντα. Προτιμήσαμε, όμως, να δημοσιεύσουμε το κείμενο αυτής της μαμάς που μας λέει ποια ήταν τα 5 στάδια από τα οποία πέρασε και περνάει η σχέση και αργότερα ο γάμος με τον άντρα της. Γιατί κάποιες φορές, οι εμπειρίες των ανθρώπων της διπλανής πόρτας μας δίνουν περισσότερα από τις συμβουλές ενός ειδικού...

 «Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που τραβήξαμε με τον Robbie. Ήταν το 2003, ένα βράδυ που ήμαστε έξω στη Νέα Ορλεάνη.



Πρόσφατα διάβασα κάτι που έλεγε ότι υπάρχουν 5 στάδια στην αγάπη. Το πρώτο στάδιο είναι ο ενθουσιασμός, το ότι ερωτεύεσαι: τότε τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Δεν είχα γνωρίσει κανέναν άλλον άντρα σαν κι αυτόν και δεν χορταίναμε ο ένας τον άλλον.

Το δεύτερο στάδιο είναι ότι γίνεστε ζευγάρι και ότι χτίζετε μια ζωή μαζί, κάτι που εμείς οι δύο κάνουμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Θέλει πολλή δουλειά. Πάρα πολλή δουλειά. Κάποια στιγμή, μάλιστα, νόμιζα ότι ήμουν έτοιμη να πεθάνω από την έλλειψη ύπνου. Σκεφτόμουν ότι έπνιγα τον Robbie στον ύπνο του. Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον, αλλά... ξέρετε. Κάποιες φορές, μισούσαμε ο ένας τον άλλον.

Αυτό με οδήγησε στο τρίτο στάδιο: την απογοήτευση. Οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε εκεί γιατί αυτό το στάδιο είναι πραγματικά χάλια. Βλέπει ο ένας τον άλλον όπως ακριβώς είναι και είναι δύσκολο να θυμάσαι γιατί υπήρξατε κάποτε ερωτευμένοι. Τα πάντα απαιτούν προσπάθεια και έχουμε μάθει στη ζωή πως οποιαδήποτε προσπάθεια δεν συνδέεται με την άμεση επιβίωσή μας, είναι δυσβάσταχτη. Για να βγούμε ένα ραντεβού έξω οι δυο μας, ούτε λόγος. 

Είναι μια σκοτεινή περίοδος.

Αλλά αν κάνετε υπομονή, το τέταρτο στάδιο έχει να κάνει με το ότι δημιουργείς μια αληθινή και διαρκή συντροφικότητα. Έχει να κάνει με το ότι βρίσκεις την αληθινή αγάπη και την αποδοχή που έρχονται φυσιολογικά αφού έχεις ξεσπάσει μπροστά στον άνθρωπό σου και δεν έχει φύγει τρέχοντας μακριά σου. Αντί να απορρίψει τα αρνητικά μου χαρακτηριστικά, ο Robbie με βοηθάει να μαζέψω τα κομμάτια μου όταν δεν είμαι καλά. Πιστεύει πως ο καινούριος μου εαυτός θα είναι καλύτερος από τον παλιό και μ’ αυτόν τον τρόπο, με βοηθάει να το πιστέψω κι εγώ.

Το πέμπτο στάδιο είναι να χρησιμοποιείς τη δύναμή σας ως ομάδα για ν’ αλλάξεις τον κόσμο. Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα αλλά ανυπομονώ γι’ αυτό. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που επιλέξαμε ο ένας τον άλλον.»

Πηγή: babble.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v