6 σημάδια που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον γάμο σου

6 σημάδια που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον γάμο σου

Υπάρχουν χιλιάδες άρθρα που μπορούν με βεβαιότητα να σας ενημερώσουν, ότι η σχέση σας «βάλτωσε», πέθανε, είναι σε κρίση, πάει κατά διαόλου κ.ο.κ. Υπάρχουν, επίσης, χιλιάδες σκέψεις (αρκεί να είσαι ελάχιστα εγκεφαλικός) που μπορούν να σε κάνουν να αμφισβητήσεις την υγιή πορεία του γάμου σου. Για μια φορά, ας ανατρέψουμε λίγο το κλίμα, κι ας δούμε μια λίστα, όχι με όλα τα στραβά και τα ανάποδα μιας σχέσης ζωής, αλλά με όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι τα πηγαίνετε μια χαρά, ότι δεν έχετε ν’ ανησυχείτε για τίποτα ουσιώδες, κι ότι αξίζει να συνεχίσετε να προχωράτε έτσι.

Υπάρχει σεβασμός

Έπειτα από κάποια χρόνια συμβίωσης, δεν είναι δύσκολο να χάσεις τον σεβασμό που έτρεφες για τον σύντροφό σου. Συχνά, η οικειότητα μετουσιώνεται σε συναισθηματική κώφωση για τα «θέλω» και τα όρια του άλλου μας μισού. Αν στη σχέση σας υπάρχει ακόμη η ανάγκη να λέτε «ευχαριστώ», «συγγνώμη» και «σε καταλαβαίνω» κι αν νιώθετε ότι τα όρια κανενός εκ των δύο δεν δοκιμάζονται, τότε μάλλον έχετε μια σχέση σεβασμού που πρέπει να διατηρήσετε.

Υπάρχει φλερτ

Σίγουρα, ο χρόνος θα αφήσει κάποτε τα σημάδια του στον ερωτισμό και τα παιχνίδια μεταξύ των συντρόφων. Δυο άνθρωποι με ταπεραμέντο και καλή διάθεση, όμως, που αγαπούν και… συμπαθούν ο ένας τον άλλον, δεν σταματούν να δίνουν τρυφερά φιλιά, να κάνουν κοπλιμέντα και να φλερτάρουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Υπάρχει εμπιστοσύνη

Σχέση χωρίς εμπιστοσύνη δεν γίνεται, κι αν γίνει, είναι καταδικασμένη να είναι από ανεπαρκής ως βαθιά δυστυχισμένη. Αν, με τον καλό ή την καλή σας, νιώθετε απόλυτη ασφάλεια και δεν είστε απ’ τα ζευγάρια που διαρκώς αμφιβάλλουν για τις πράξεις, τις προθέσεις και τα λόγια του άλλου, τότε ζείτε… εν ειρήνη και μπράβο σας!

Υπάρχει γέλιο

Μπορεί μια σχέση να επιβιώσει χωρίς γέλιο; Μπορεί –θεωρητικά. Όπως μπορεί κι ένας συγγραφέας να γράφει χωρίς φαντασία. Γίνεται, αλλά είναι θανάσιμα βαρετό. Τα ζευγάρια που γελούν παρέα, που κάνουν τα ίδια αστεία και ξεκαρδίζονται για χρόνια με τις ίδιες ατάκες και τις ίδιες ιστορίες είναι πραγματικά τυχερά.

Υπάρχει ιδιωτικότητα

Όλοι έχουμε ανάγκη από προσωπικό χώρο και χρόνο. Είστε απ’ τα ζευγάρια που, ενώ απολαμβάνουν τον κοινό τους χρόνο, απολαμβάνουν και την μια στο τόσο μοναξιά τους; Τότε, μάλλον, δεν νιώθετε ανασφάλεια για τη σχέση σας, έχετε ισχυρές βάσεις αυτάρκειας και ξέρετε ν’ αφήνετε περιθώριο στο άλλο σας μισό να αναπνεύσει, όποτε το έχει ανάγκη.

Υπάρχει επικοινωνία…

…και διάλογος. Άφθονος, ψύχραιμος διάλογος όπου ο ένας ακούει πραγματικά τον άλλον. Αν είστε απ’ τους ανθρώπους που κάνουν τον θυμό τους νηφάλια λόγια και που δεν περιμένουν απ’ το άλλο τους μισό να διαβάσει τη σκέψη τους, τότε μάλλον έχετε κατακτήσει το οξυγόνο της σχέσης: την επικοινωνία. Δεν είναι πάντα εύκολη –είστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι που προσπαθούν να συνεννοηθούν για… όλα- και συχνά ο ένας απ’ τους δύο θα πρέπει να συμβιβάζεται, αλλά είναι ο μόνος τρόπος.  

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v