Γιατί στη δεύτερη εγκυμοσύνη ταλαιπωρούμαι ενώ στην πρώτη δεν είχα πρόβλημα;

Γιατί στη δεύτερη εγκυμοσύνη ταλαιπωρούμαι ενώ στην πρώτη δεν είχα πρόβλημα;

Ερώτηση:
Γεια σας! Είμαι έγκυος 3 μηνών στο δεύτερο παιδάκι μου- την κόρη μας την αποκτήσαμε πριν 5 χρόνια. Ο γιατρός που με παρακολουθεί μας είπε ότι γενικά πάει καλά η εγκυμοσύνη αλλά εγώ ανησυχώ γιατί ταλαιπωρούμαι αρκετά. Έχω ζαλάδες, κάνω εμετούς, πονάει η μέση μου και κουράζομαι με το παραμικρό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αποδώσω καλά στη δουλειά μου. Ξέρω ότι τα συμπτώματα είναι συνηθισμένα αλλά είναι πολύ έντονα ήδη από το δεύτερο μισό του δεύτερου μήνα. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής: γιατί στην πρώτη εγκυμοσύνη τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο ήπια; Μπορεί αυτό να δείχνει ότι κάτι δεν πρόκειται να πάει καλά στη συνέχεια; Επίσης, αν από τον τρίτο μήνα ταλαιπωρούμαι τόσο πολύ, τα συμπτώματα θα επιδεινώνονται όσο προχωρά η εγκυμοσύνη;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: healthline.com

Τα συμπτώματα δεν έχουν καμία σχέση με την τελική έκβαση της εγκυμοσύνης. Μπορεί σε μια εγκυμοσύνη να είναι ελαφριά και σε άλλη πιο βαριά, οπότε αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Προχωράτε κανονικά την εγκυμοσύνη σας και εμπιστευτείτε τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v