10 διάσημες κομμώσεις που άφησαν εποχή

10 διάσημες κομμώσεις που άφησαν εποχή

Από το ατημέλητο της Μπριζίτ Μπαρντό, μέχρι την "κατσαρόλα" των Beatles δείτε τις κομμώσεις που καθιερώθηκαν από εκατομμύρια κόσμου και έμειναν στην ιστορία.

Το «καπελάκι» των Beatles

Στην Ελλάδα το λέμε «καπελάκι» ή «κατσαρόλα». Όλα σχεδόν τα αγόρια που γεννήθηκαν μεταξύ 80-90 πέρασαν από αυτό το κούρεμα, που μοιάζει με τα κεφάλια των Playmobile. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι η μόδα ξεκίνησε από τους Beatles, στη δεκαετία του ’60, όταν όλοι μιμούνταν τα θρυλικά σκαθάρια ό,τι και να έκαναν. Δείτε εδώ τα κουρέματα των Beatles ανά χρονιά.

Το ατημέλητο της Μπριζίτ Μπαρντό

Το ατημέλητο κούρεμα της Μπριζίτ Μπαρντό

Για το επιμελώς ατημέλητο κότσο που επικρατεί ακόμα και στις μέρες μας πρέπει να ευχαριστήσουμε την Μπριζίτ Μπαρντό. Τα άστατα μαλλιά της Γαλλίδας ηθοποιού και μοντέλου άφηναν να εννοηθεί ότι μόλις επέστρεψε από άγριο παιχνίδι στα άχυρα. Από τότε παραμένει δημοφιλές και ελκυστικό.

Το Πομπαντούρ του Elvis Presley

Έλβις Πρίσλεϊ πομπαντούρ μαλλιά

Το pompadour πρέπει να «φοριέται» με σιγουριά κι αυτοπεποίθηση. Το στυλ χρονολογείται στο 18ο αιώνα καθώς έχει το όνομα της ερωμένης του Λουδοβίκου του 15ου, Ματνάμ ντε Πομπαντούρ και επέστρεψε στη μόδα μεταξύ των ανδρών το 1950, συμπεριλαμβανομένου και του βασιλιά του Ροκ εν Ρολ, Έλβις Πρίσλεϊ. Η κόμμωση του Έλβις υιοθετήθηκε από αμέτρητους άνδρες που ήλπιζαν να «πετύχουν» το μαλλί του και το βλέμμα του.

Το «Ρέιτσελ» της Τζένιφερ Άνιστον

Ρέιτσελ Φιλαράκια Τζένιφερ Άνιστον κούρεμα

Πολύ πριν αρχίσει να γίνεται κάθε μέρα πρωτοσέλιδο, η Τζένιφερ Άνιστον έγινε γνωστή ως ένα από τα Φιλαράκια. Την εποχή εκείνη εκατομμύρια γυναίκες έκαναν ουρές στα κομμωτήρια για να αποκτήσουν το κούρεμα της Ρέιτσελ. Η ίδια πάντως δήλωσε πρόσφατα «Νομίζω ότι ήταν το πιο άσχημο κούρεμα που έχω δει ποτέ».

Το «Φυλλαριστό» της Φάρα Φόσετ

Φάρα Φόσετ κούρεμα φυλλαριστό

Τη δεκαετία του ’70 κάθε έφηβος είχε μια αφίσα της κρεμασμένη στον τοίχο του. Δεν ήταν μόνο το κόκκινο μαγιό και τα κάτασπρα δόντια της που την έκαναν να ξεχωρίζει αλλά και τα άγρια ξανθά μαλλιά της. Η πρώην Άγγελος του Τσάρλι καθιέρωσε το στυλ "Farrah-do" σε παγκόσμιο επίπεδο και άρχισε, μάλιστα, να λανσάρει τα δικά της προϊόντα μαλλιών.

Το «ξωτικό» της Μία Φάροου

Μία Φάροου κοντό κούρεμα

Ο φημισμένος κομμωτής Βιντάλ Σασούν έκανε τα μαγικά του πάνω στην Αμερικανίδα ηθοποιό Μία Φάροου πριν πρωταγωνιστήσει στο Μωρό της Ρόζμαρι. Ο Σασούν ήταν οπαδός των στυλ που δεν χρειάζονταν πολλή φροντίδα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να τα κόψει όλα κοντά;

Το καρέ της Ζέλντα Φιτζέραλτν

Ζέλντα Φιτζέραλντ Καρέ μαλλί

Το κλασικό καρέ έχει εκμοντερνιστεί ανά τις γενιές αλλά έχει τις ρίζες του πίσω στη δεκαετία του ’20 στην Αμερικάνα, Ζέλντα Φιτζέραλντ. Ο θυελλώδης γάμος της με τον συγγραφέα Σκοτ Φιτζέραλντ δεν την εμπόδισε από το να γίνει μια περιζήτητη κοσμικός και ένα είδωλο της εποχής. Το κοντό καρέ έγινε σήμα κατατεθέν της ανεξαρτησίας των γυναικών.

Οι κυματιστές μπούκλες της Βερόνικα Λέικ

Βερόνικα Λέικ κυματιστές μπούκλες μαλλιά

Η ξανθιά ηθοποιός Βερόνικα Λέικ ήταν η απόλυτη γυναίκα της δεκαετίας του ’40. Η φλογερή ηθοποιός καθιέρωσε το στυλ των κυματιστών μπουκλών - finger waves, τοποθετώντας πάντα ένα τσουλούφι μπροστά από το δεξί της μάτι.

Τα ράστα του Μπομπ Μάρλεϊ

Ράστα Μπομπ Μάρλεϊ

Παρά το γεγονός ότι συνδέονται συνήθως με το κίνημα των Ρασταφάρι, τα ράστα έχουν περάσει από τα κεφάλια πολλών των εθνοτικών ομάδων ανά τον κόσμο. Τίποτα, όμως, δεν είναι περισσότερο συνώνυμο με τις τζίβες από το είδωλο της ρέγκε, Μπομπ Μάρλεϊ. Αυτό που για τον Μάρλεϊ ήταν τρόπος ζωής και πράξη εξέγερσης, έγινε μόδα ανά τον κόσμο.

Το Άφρο της Παμ Γκρίερ

Άφρο Παμ Γκριερ

Το κίνημα υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων προώθησε και την μόδα του Afro, ένα φυσικό στυλ μαλλιών των Αφροαμερικανών κατά τη δεκαετία του '60 και του '70. Αντί για τα ίσια χτενισμένα μαλλιά των λευκών Ευρωπαίων, τα άφρο υιοθετήθηκαν ως ένδειξη υπερηφάνειας. Η Παμ Γκριερ, πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από ταινίες της δεκαετίας του ’70 έχοντας ρόλους δυναμικών, γυναικείων χαρακτήρων. Τα μαλλιά της Γκρίερ ήταν μεγάλα, τολμηρά και αξέχαστα.

Πηγή: Time.com

v