Πώς θα δεθεί ο μπαμπάς με το μωρό πριν καν γεννηθεί

Πώς θα δεθεί ο μπαμπάς με το μωρό πριν καν γεννηθεί

Η σχέση της μητέρας με το μωρό της είναι από τις πιο γερές που υπάρχουν. Ο πατέρας, ωστόσο, χρειάζεται λίγη δουλειά για να τη χτίσει. Καλό θα ήταν να ξεκινήσει από την εμβρυακή του ηλικία, όπως ακριβώς και μια μητέρα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

 

Φωτογραφίες

Όσο πιο λεπτομερώς μάθετε το ταξίδι ενός μωρού, τόσο περισσότερο θα το καταλάβετε. Αγοράστε ένα βιβλίο με φωτογραφίες από έμβρυα, όπως για παράδειγμα το «A Child Is Born» του Lennart Nilsson. Διαβάστε το μαζί με τη μητέρα και μπείτε στον κόσμο του εμβρύου. Αν μη τι άλλο, η σύντροφός σας θα νιώσει ότι πορεύεστε μαζί σε αυτό.

Ακούστε την καρδιά του

Ακολουθήστε τη μαμά στις επισκέψεις στους γιατρούς και θα μπορέσετε μέσα σε 3-4 μήνες να ακούσετε την καρδιά του με στηθοσκόπιο ή και νωρίτερα με υπερηχογράφημα. Δοκιμάστε το στηθοσκόπιο και στη δική σας καρδιά. Θα ακουστεί εντονότερα αλλά με τον ίδιο παλμό.Δείτε το να κινείται

Εσείς και η μητέρα του θα το δείτε να κινείται για πρώτη φορά όταν ο γιατρός σας κάνει υπερηχογράφημα. Αν είστε τυχεροί θα κουνηθεί λίγο την ώρα που το κοιτάζετε. Κάνετε στον γιατρό ερωτήσεις για τα χαρακτηριστικά του.

Κλωτσάει;

Μετά από έξι μήνες και μερικές προσπάθειες της μαμάς να σας πείσει να πιάσετε την κοιλίτσα της, θα αισθανθείτε το έμβρυο να κινείται. Ίσως τότε συνειδητοποιήσετε για πρώτη φορά ότι είναι υπαρκτό! Το έχετε ακούσει, το έχετε δει και τώρα μπορείτε να το αισθανθείτε. Λίγο αργότερα θα εκπλαγείτε από το πόσο δυνατά μπορεί να κλωτσήσει.

Μιλήστε του

Ο συνδυασμός της καρδιάς της μητέρας, της ροής του αίματος και ο ήχος του στομαχιού της, δεν θα αφήσει να ακουστούν καθαρά όσα έχετε να του πείτε. Ωστόσο δεν έχει σημασία αφού μόλις γεννηθεί θα μπορέσει να αναγνωρίσει τη φωνή σας και να αισθανθεί πιο άνετα στο νέο του περιβάλλον.

Φανταστείτε το

Οι άνδρες συνδέονται αρχικά με τα μωρά τους, όταν φαντάζονται τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Όσο βρίσκονται στη φαντασία μας, τα παιδιά μας κάνουν ό,τι κάνουμε κι εμείς ή όσα θα θέλαμε να κάνουμε. Είτε φαντάζεστε ότι έρχεται μαζί σας στο τρέξιμο, είτε ότι γίνεται ποδοσφαιριστής, όσο είναι ακόμα βρέφος κάνει ό,τι θέλετε εσείς. Όταν, βέβαια, μεγαλώσει και αποφασίσει τι θέλει να κάνει, πιθανότατα να το βρείτε σαν μια καλύτερη ιδέα.

Μια μαία μαρτυρά

Μετά τη γέννα, ένα μωρό συνήθως φοβάται, κλαίει και μάλλον είναι γενικότερα εκνευρισμένο που γεννήθηκε. Μετέφερα το νεογέννητο στην ειδική αίθουσα για να ξεκινήσω τον έλεγχο των ζωτικών του σημείων καθώς είχε υψηλό καρδιακό ρυθμό, αυξημένη αρτηριακή πίεση, και ήταν λαχανιασμένο, πράγματα που δείχουν ότι είναι αγχωμένο. Τότε είδα τον πατέρα του μωρού να περιφέρεται, συχνά χωρίς να είναι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει, δείχνοντας επίσης λίγο αγχωμένος. Έτσι, του είπα: «Έλα εδώ, στάσου δίπλα στο μωρό σου και απλά άρχισε να του μιλάς. Μην ανησυχείς, γνωρίζει τη φωνή σου".

Ο πατέρας άρχισε να μιλά στο παιδί του, συχνά αναφέροντας το όνομα που είχε επιλέξει για αυτό, λέγοντας πράγματα όπως "Σ' αγαπώ. Μην ανησυχείς. Είμαι εδώ. Όλα θα πάνε καλά. Είσαι ασφαλής. Είσαι ο γιος μου".

Περιέργως, μόλις το μωρό άκουσε την ευγενική φωνή του πατέρα του, ηρέμησε και το σώμα του χαλάρωσε. Οι παλμοί του ηρέμησαν και το μωρό γυρνούσε, συχνά, προς τη φωνή, ανοιγοκλείνοντας τα μάτια, προσπαθώντας να δει τη φωνή που γνώριζε τόσο καλά.

Σε αυτόν τον τρομακτικό νέο κόσμο, έξω από τη ζεστή και ασφαλή μήτρα της μητέρας του, αυτό το μωρό είχε βρει ειρήνη, ήξερε ότι είναι ασφαλές, ότι δεν ήταν μόνο και ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Ήξερε ότι βρισκόταν εκεί που έπρεπε να βρίσκεται, μέσα στη φωνή του πατέρα του.

Η αδερφή μου κι εγώ το είχαμε μια ζωή αυτό με τον πατέρα μας. Όποτε αγκούγαμε τη φωνή του, ξέραμε ότι όλα θα πάνε καλά, ότι ήμαστε ασφαλείς, ότι μας αγαπούσαν. Μόνο η φωνή του τα έφτιαχνε όλα.

Τζούλη, πρώην νοσοκόμα σε μαιευτήριο,
πλέκοντας το εγκώμιο του πατέρα της

 

Πηγή: dadsadventure.com

v