Ραγάδες εγκυμοσύνης: Υπάρχει λύση;

Ραγάδες εγκυμοσύνης: Υπάρχει λύση;

Οι ραγάδες είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αισθητικής που αντιμετωπίζει μία γυναίκα μετά τον τοκετό. Υπάρχει τρόπος για να τις ξεφορτωθεί και τι μπορεί να κάνει για να τις αντιμετωπίσει;

Η γιατρός Morag Martindale απαντά:

Δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε εντελώς τις ραγάδες, παρ' όλα αυτά μπορείτε να είστε σίγουρες ότι θα "σβήσουν" με το πέρασμα του χρόνου. Οι ραγάδες δημιουργούνται επειδή το δέρμα τεντώνεται πολύ και γρήγορα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να εμφανιστούν στην κοιλιά, τα οπίσθια, τους γλουτούς και το στήθος.

Κρέμες, λάδια και λοσιόν δεν θα εξαφανίσουν τα σημάδια, ωστόσο θα βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει απαλότερο. Με το πέρασμα των χρόνων, οι γραμμές θα "ξεθωριάσουν" και θα αποκτήσουν ένα χρώμα που θα πλησιάζει το χρώμα του δέρματός σας. Προσπαθήστε να δείξετε υπομονή. Μπορεί να σας πιάνει φρίκη όταν βλέπετε τα σημάσια τώρα, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα ύστερα από 6 μήνες!

Μπορείτε να ξεκινήσετε γυμναστική για να γυμνάσετε τις περιοχές που το σώμα σας εμφάνισε ραγάδες. Ο συνδυασμός άσκησης και υγιεινής διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα για το σώμα σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να γράψει κάποια κρέμα που περιέχει βιταμίνη Α (πχ, Retin-A). Πρόκειται για φαρμακευτική αλοιφή που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία σημαδιών που προκαλεί η ακμή. Προσοχή: η κρέμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν είστε έγκυος ή θηλάζετε, επειδή μπορεί να βλάψει το μωρό. Γι' αυτό, αν αποφασίσετε να την χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι δεν θα μείνετε έγκυος και ακολουθήστε κάποιου είδους αντισύλληψη.

Πολλοί γιατροί προτιμούν να μην συνταγογραφούν κρέμες με βιταμίνη Α, παρά μόνο αν η ασθενής είναι βέβαιη ότι δεν πρόκειται να κάνει άλλο παιδί. Αν οι ραγάδες πραγματικά σας είναι πρόβλημα, σκεφθείτε να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο.

Αν είστε διατεθειμένες να πληρώσετε, μπορείτε να κάνετε θεραπεία με λέιζερ όσο τα σημάδια έχουν ακόμη κόκκινο, καφέ ή μωβ χρώμα. Επίσης, σε ακραίες περιπτώσεις (και πάλι αν διαθέτετε το χρηματικό ποσό), μπορείτε να σκεφθείτε κάποια πλαστική επέμβαση. Και οι δύο λύσεις είναι ακριβές, γι' αυτό μιλήστε με τον γιατρό σας πριν αποφασίσετε για κάποια απο τις δύο. Ο γιατρός σας ακόμα θα σας υποδείξει άλλους τρόπους για να αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας.

Διαβάστε πώς μπορείτε να προλάβετε τις ραγάδες

Πηγή: Βabycentre

v