Τα 14 συχνότερα «προφυλακτικά» λάθη

Τα 14 συχνότερα «προφυλακτικά» λάθη

Πιστεύετε ότι όλοι οι άνδρες γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν ένα προφυλακτικό; Τουλάχιστον 50 έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Από αυτές ξεχωρίσαμε τα 14 συχνότερα λάθη με προφυλακτικό που μειώνουν την ασφάλεια στο σεξ, για να αναλάβετε εσείς τον ρόλο του… μπαμπούλα.

Αργοπορημένη εφαρμογή

Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε στις 50 έρευνες που αναφέρονται παραπάνω, το 17 με 51,1% των ανδρών που χρησιμοποιούν προφυλακτικό αναφέρουν ότι το φορούν αφού έχουν ξεκινήσει την ερωτική πράξη.

Πρόωρη αφαίρεση

Περίπου 13,6 με 44,7% των ανδρών που χρησιμοποιούν προφυλακτικό το έχει βγάλει πριν ολοκληρωθεί η ερωτική πράξη.

Ξεδίπλωμα πριν την εφαρμογή

Περίπου 2.1 με 25,3% των ανδρών αναφέρει πως ξεδιπλώνει το προφυλακτικό πριν το εφαρμόσει στο μόριό του.

Χωρίς κενό στην άκρη

Ότι δεν αφήνουν χώρο για το σπέρμα στην άκρη του προφυλακτικού αναφέρει περίπου το 24,3 με 45,7 των ανδρών, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες.

Το μέσα-έξω

Μεταξύ 4 και 30,4% των ανδρών αναφέρει ότι συχνά μπερδεύει την σωστή πλευρά από την οποία ξετυλίγεται το προφυλακτικό και έτσι, δοκιμάζοντάς το και από τις δύο πλευρές, θέτει σε κίνδυνο την παρτενέρ του.

Μισο-ξε-τυλιγμένο

11,2% των γυναικών και 8,8% των ανδρών που συμμετείχαν στις έρευνες αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει ερωτική πράξη χωρίς να έχουν ξετυλίξει εντελώς το προφυλακτικό στο μόριο του άνδρα.

Έκθεση σε αιχμηρά αντικείμενα

Μεταξύ 2,1 και 11,2% των ανθρώπων έχουν ανοίξει το φακελάκι του προφυλακτικού με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα το λάτεξ να κινδυνεύει να σκιστεί.

Κανένας έλεγχος για ζημιά

Και αφού εκτεθεί σε αιχμηρό αντικείμενο, το 82,7% των γυναικών και το 74,5% των ανδρών δηλώνει ότι δεν ελέγχει το προφυλακτικό για ζημιά ή φθορά.

Χωρίς λιπαντικό

Περίπου 16 με 25,8% των ερωτηθέντων έχουν χρησιμοποιήσει προφυλακτικό χωρίς λιπαντικό, αυξάνονται τον κίνδυνο αυτό να σπάσει.

Λάθος λιπαντικό

Ενώ σε περίπου 4 στις 100 σεξουαλικές επαφές τα άτομα χρησιμοποίησαν λιπαντικά με βάση ελαίων, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν το προφυλακτικό.

Λάθος «τράβηγμα»

Μία από τις έρευνες αναφέρει ότι περίπου 57% των ανδρών «τραβιούνται» από την μήτρα της γυναίκας με λάθος τρόπο, αφού εκσπερματίσουν, με αποτέλεσμα να τους «φύγει» το προφυλακτικό.

Δεύτερη φορά με το ίδιο

Ευτυχώς μόνο 1,4 με 3,3% των ανδρών ανάφερε ότι έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο προφυλακτικό δεύτερη φορά.

Λάθος φύλαξη

Περίπου 3,3 με 19,1% των ατόμων διατηρούν τα προφυλακτικά σε επιβλαβείς ως προς το υλικό συνθήκες, αντίθετα με ό,τι αναγράφεται στην συσκευασία (π.χ. στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, όπου αναπτύσσονται πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες).

Ποσοστά… ατυχημάτων

Και μπορεί τα προφυλακτικά να εξασφαλίζουν 98% ασφάλεια κατά την σεξουαλική επαφή, εξαιτίας των παραπάνω λαθών όμως στο 32,8% των περιπτώσεων αυτά σπάνε, στο 15% περίπου γλιστρούν με το περιεχόμενο στον κόλπο της γυναίκας, ενώ λόγω φθοράς ή επαφής με αιχμηρό αντικείμενο στο 0,4 με 6,5% των περιπτώσεων εμφανίζουν διαρροή.

Πηγή: Livescience

v