Ασκήσεις ψυχραιμίας για μαμάδες

Ασκήσεις ψυχραιμίας για μαμάδες

Οι περισσότερες μαμάδες χάνουν, κάποια στιγμή στη ζωή τους, τον έλεγχο ή λένε πράγματα που τελικά μετανιώνουν. Όταν η ζωγραφική των παιδιών επεκτείνεται μέχρι τους τοίχους του σπιτιού ή όταν φωνάζουν σαν δαιμονισμένα ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε, είναι εύκολο να υποκύψετε στο θυμό.

Μην ξεχνάτε ότι η πιο δύσκολη δουλειά είναι αυτή της μητέρας και ακόμα και οι καλύτερες μητέρες έχουν «κακές μέρες». Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό όμως είναι να είναι πολύ συχνές οι «κακές μέρες» ή να σκέφτεστε να βλάψετε σωματικά το παιδί σας. Το να χάνετε συχνά την ψυχραιμία σας μπορεί να είναι ένδειξη κατάθλιψης ή άγχους και καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Βρείτε την αιτία

Κοιμάστε αρκετά; Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε τον εαυτό σας και κοιμάστε αρκετά.

Έχετε οικονομικά ή προσωπικά άγχη; Το να βρίσκεται υπό πίεση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή σας.

Είστε υγιής; Η αδιαθεσία μπορεί να επηρεάσει το πώς ανταποκρίνεστε σε οικογενειακά θέματα.

Τρώτε αρκετά; Το αίσθημα της πείνας ή η λάθος διατροφή μπορεί να προκαλέσουν νεύρα και κακή διάθεση.

Καλό θα είναι να βρείτε την πηγή του θυμού σας. Αν προέρχεται από έναν από τους παραπάνω παράγοντες τότε είναι στο χέρι σας να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Συμβουλές για τη διαχείριση θυμού:

Κάντε ένα διάλλειμα

Ακόμα κι αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος αν δείτε ότι αρχίζετε να εκνευρίζεστε καθίστε για λίγα λεπτά και προσπαθήστε να συγκρατηθείτε.

Ακούστε τον εαυτό σας

Τι λέτε στα παιδιά σας όταν φωνάζετε ή είστε θυμωμένη; Σκεφτείτε τα ξανά και αναρωτηθείτε αν είναι αυτό το παράδειγμα που θέλετε να δώσετε. Αν είναι πράγματα τα οποία ούτε εσείς θα θέλατε να ακούσετε, τότε μην τα πείτε.

Οργανωθείτε

Καλό θα είναι να γνωρίζετε ποια είναι τα πράγματα που σας προκαλούν θυμό και να έχετε σχεδιάσει από πριν τι θα κάνετε όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Με το να σκέφτεστε από πριν τις αντιδράσεις σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ακραίες αντιδράσεις.

Εξασκηθείτε

Όταν θυμώνετε κάντε συνειδητές προσπάθειες να παραμείνετε ήρεμη. Έχετε έτοιμες απαντήσεις για το τι θα πείτε στα παιδιά σας όταν παρεκτραπούν, κάντε τα πρόβες και χρησιμοποιήστε τα.

Τραγουδήστε

Πριν πείτε το οτιδήποτε στα παιδιά σας θυμωμένη, τραγουδήστε από μέσα σας ένα χαλαρωτικό ή παιδικό τραγούδι. Μερικές φορές λίγα λεπτά για να ανασυγκροτηθείτε είναι αρκετά για να σας προστατέψουν από το να χάσετε τον έλεγχο.

Ζητήστε συγγνώμη

Αν τελικά χάσετε την ψυχραιμία σας δεν είναι κακό να ζητήσετε συγγνώμη από τα παιδιά σας. Σκεφτείτε τις φορές που κάποιος άλλος έχασε την ψυχραιμία του μαζί σας.

Περπατήστε λίγο ή ασκηθείτε

Η άσκηση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αντίδοτα στο στρες. Ξεκινήστε τη γυμναστική ή βγείτε μια βόλτα με τα πόδια ή με τα ποδήλατα μαζί με τα παιδιά.

Περάστε λίγο χρόνο χώρια από τα παιδιά

Ακούγεται ευκολότερο από ό,τι είναι. Ωστόσο αν μια στο τόσο μπορεί ο σύντροφός σας ή κάποιος άλλος να κρατήσει τα παιδιά για λίγο, θα δείτε πόσο ανακουφιστικό είναι να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας.

Ζητήστε υποστήριξη

Η υποστήριξη μπορεί να προέρχεται από την οικογένεια, τους φίλους ή κάποια ομάδα στην οποία ανήκετε. Βρείτε κάποιον στον οποίο μπορείτε να μιλήσετε όταν είστε στρεσαρισμένη, ώστε να ξεδώσετε.

Διαλογιστείτε

Μάθετε την τεχνική του διαλογισμού ή κάντε γιόγκα. Βοηθά πολλούς ανθρώπους να αποβάλουν τις αρνητικές σκέψεις και αν καταπολεμήσουν το άγχος.

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από πολλές διαταραχές της ανθρώπινης σωματικής και ψυχικής υγείας. Δοκιμάστε το.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v