Έγκυος μαμά έσωσε 37 παιδιά από βέβαιο θάνατο - πήρε φωτιά το σχολικό λεωφορείο

Έγκυος μαμά έσωσε 37 παιδιά από βέβαιο θάνατο - πήρε φωτιά το σχολικό λεωφορείο

Η οδηγός του σχολικού λεωφορείου, Imunek Williams, βρισκόταν μόλις δύο τετράγωνα μακριά από το να αφήσει μια ομάδα μαθητών στην Ακαδημία Επιστημών του Μιλγουόκι το πρωί της Τετάρτης, όταν ξαφνικά μύρισε κάτι να καίγεται. Λίγα λεπτά αργότερα, το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, αφού πρώτα η γενναία γυναίκα έσωσε 37 παιδιά.

«Είχα κατεβασμένο το παράθυρο του οδηγού και στην αρχή νόμιζα ότι η μυρωδιά προερχόταν από άλλο αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια ο καπνός άρχισε να βγαίνει μέσα από το καλοριφέρ μου και έτσι σταμάτησα» δήλωσε η 24χρονη στο CNN.

Αφήνοντας στην άκρη τους φόβους της, η θαρραλέα μαμά, η οποία είναι 8 μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, απομάκρυνε με ηρεμία και τους 37 μαθητές από το λεωφορείο.

«Δεκαπέντε με 30 δευτερόλεπτα αφότου κατέβηκε και το τελευταίο παιδί, το λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες», δήλωσε η Williams.

Ορισμένοι μαθητές έβγαλαν τα κινητά τους τηλέφωνα για να καταγράψουν το φλεγόμενο λεωφορείο, ενώ άλλοι στέκονταν σοκαρισμένοι μέχρι να έρθει ένα άλλο λεωφορείο για να τους πάει στο σχολείο.

Οι πρώτες βοήθειες έφτασαν στο σημείο, βάζοντας μάνικες νερού μέσα από τα παράθυρα του λεωφορείου για να σβήσουν τη φωτιά. Η Williams μεταφέρθηκε προληπτικά σε τοπικό νοσοκομείο.

«Είμαι καλά και εγώ και το μωρό μου. Είμαι απλώς ευγνώμων που μπόρεσα να βοηθήσω αυτά τα παιδιά", δήλωσε. «Αν ο γιος μου ήταν σε αυτό το λεωφορείο, θα ήθελα ο οδηγός να προστατεύσει τα παιδιά με κάθε κόστος», πρόσθεσε.

Η 24χρονη έχει δεχτεί ένα  τεράστιο κύμα αγάπης από την κοινότητά της. Χάρη στην ηρωική της πράξη, και οι 37 επιβάτες του λεωφορείου που ενεπλάκησαν είναι ασφαλείς και δίπλα στις οικογένειές τους.

Πηγή: cnn.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v