«Η εγκυμοσύνη άλλαξε το σώμα μου προς το χειρότερο και την ψυχή μου προς το καλύτερο»

«Η εγκυμοσύνη άλλαξε το σώμα μου προς το χειρότερο και την ψυχή μου προς το καλύτερο»

Μια νεαρή μητέρα μοιράστηκε με γενναιότητα το προσωπικό της ταξίδι από την εγκυμοσύνη μέχρι τον τοκετό, εστιάζοντας στα κακοπροαίρετα και υποτιμητικά σχόλια που δέχεται μια νέα μητέρα για τις αλλαγές στο σώμα της. Η ιστορία της αποτέλεσε έμπνευση για πολλές γυναίκες και μας θύμισε πως κάθε μας ραγάδα και κάθε μας ατέλεια είναι απόρροια της δύναμής μας.

«Με λένε Mia Somerville, είμαι από την Αυστραλία και αποφάσισα να δείξω το σώμα μου μετά την εγκυμοσύνη γιατί αντιλαμβάνομαι πως είναι θέμα ταμπού. Καλώς ή κακώς, δεν το κάνουν πολλές γυναίκες γιατί όταν το κάνουν, λαμβάνουν σχόλια οίκτου ή υποτιμητικά.

Δεν συγχωρούν εύκολα σε μια γυναίκα να έχει παραπανίσια κιλά, ραγάδες ή κυτταρίτιδα. Δεν της δικαιολογούν σε μια μαμά τα αχτένιστα μαλλιά ή τα πρόχειρα ρούχα. Είτε θα σε προσβάλλουν (πλαγίως ή εμμέσως) είτε δεν θα σου δώσουν σημασία επειδή δεν πληρείς τα πρότυπα ομορφιάς. 

Όταν έμεινα έγκυος, είχα πέσει κι εγώ σε αυτή την παγίδα. Ήλπιζα πως, μετά τον τοκετό, το σώμα μου θα επανέλθει πλήρως και σκεφτόμουν ότι θα κάνω διατροφή και σκληρή γυμναστική. Η επικρατούσα εικόνα των διασημοτήτων και των influencers που φαινομενικά ανακτούν αβίαστα τους υπέροχους κοιλιακούς τους με το που γεννούν, διαιωνίζει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για εμάς τις μητέρες. 

Μετά τη γέννα, όμως, κατάλαβα πως η μητρότητα είναι τόσο σπουδαία που απαιτεί όλο τον χρόνο σου - τουλάχιστον στην αρχή - και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πώς θα φροντίσεις καλύτερα το μικροσκοπικό σου πλασματάκι. 

Πλέον έχω αποδεχτεί ότι το σώμα μου δεν θα γίνει όπως πριν. Και μπορεί το κορμί μου να άλλαξε προς το χειρότερο, μα η ψυχή μου άλλαξε προς το καλύτερο. Έβαλα πιο ουσιαστικές προτεραιότητες στη ζωή μου, γλύκανα, ωρίμασα, είδα τον κόσμο με άλλα μάτια. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι όλες τις αλλαγές σου χωρίς πόνο. Το μωρό σου, όμως, σου δίνει τη δύναμη να αποδεχτείς τον νέο σου εαυτό και σταδιακά να συνηθίσεις όλες τις αλλαγές που βλέπεις να συμβαίνουν πάνω σου.

Αγαπώ το κοριτσάκι μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και δεν θα άλλαζα τη μητρότητα με τίποτα. Κι αν το τίμημα που πλήρωσα είναι μερικές ραγάδες στην κοιλιά, ας είναι...

Ωστόσο, το να σχολιάζουν την κοιλιά μου είναι προσβλητικό. Είναι σαν να πιστεύουμε πως ο μόνος σκοπός μιας γυναίκας στη ζωή είναι να δείχνει ελκυστική και τέλεια. Γι΄αυτό αποφάσισα να δείξω την αλήθεια μου αφιλτράριστη. Μήπως και καλλιεργηθεί επιτέλους μια κουλτούρα συμπεριληπτικότητας, ενσυναίσθησης και αποδοχής. πρέπει επιτέλους να δείχνουμε έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια πως υποστηρίζουμε τις μαμάδες.

Θα έπρεπε να εστιάζουμε στο ότι η εγκυμοσύνη είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που σε κάνει πιο δυνατή και όχι στο ότι σου αφήνει με παραπανίσια κιλά και ραγάδες».

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v