10 στυλιστικά tips που κάνουν τη σιλουέτα ψιλόλιγνη

10 στυλιστικά tips που κάνουν τη σιλουέτα ψιλόλιγνη

Μήπως αισθάνεστε ότι ακόμα και τα καινούργια σας ρούχα που αποκτήσατε πρόσφατα, δεν δείχνουν και τόσο ωραία πάνω σας; Νομίζετε ότι σας δείχνουν πιο κοντή ή πιο γεμάτη; Αν ναι, εξετάστε το ενδεχόμενο να μην τα φοράτε με το σωστό τρόπο. Οι σύμβουλοι μόδας μας παροτρύνουν να υιοθετήσουμε το τρυκ της ψευδαίσθησης, κάτι που θα μας προσθέσει ύψος και θα μας μειώσει τον όγκο. Ας δούμε κάποια από αυτά:

Πείτε «ναι» στις pencil φούστες

Μπορεί να μην τις προτιμούμε καθημερινά, καθ’ ότι δεν είναι κι αυτό ακριβώς που θα ‘λεγε κανείς «βολικές» ή «για κάθε ώρα», όμως οι pencil φούστες είναι ρούχο ιδανικό αν θέλετε να δείχνετε πιο ψηλή και αδύνατη.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να κάνετε φέτος μια επένδυση και να αγοράσετε μια φούστα pencil προσέχοντας ωστόσο τον τρόπο που θα την φορέσετε: επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο, κοντό top ή βάλτε την μπλούζα από μέσα. Προσέξτε επίσης να μην φορέσετε παπούτσια με λουρί στον αστράγαλο, για θα κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται κοντύτερα.

Οι κάθετες ρίγες κάνουν θαύματα!

Συνηθίστε να φοράτε ρούχα μόνο με κάθετες ρίγες ή ραφές. Τις ρίγες μπορείτε να τις ξεχάσετε εντελώς, αλλά αν επιμένετε, επιλέξτε μόνο κάθετες, όπως και τις εμφανείς ραφές στα ρούχα σας ή τα διακοσμητικά στοιχεία να είναι σε κάθετη φορά.

Προτιμάτε τις midi φούστες

Αν θέλετε να δείχνετε πιο ψηλή, πρέπει (δυστυχώς) να αποχαιρετίσετε maxi φούστες και φορέματα και να βάλετε στη ζωή σας τις midi φούστες. Προτιμήστε μια φούστα σε γραμμή Α, με μήκος που φτάνει λίγο πάνω από το γόνατο.

Φροντίστε να επιλέγετε φούστες «ψηλόμεσες» που δημιουργούν την ψευδαίσθηση έξτρα πόντων και να τις συνδυάζετε με κοντά tops ή μπλούζες που θα μπαίνουν μέσα απ’ αυτές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια midi διάφανη φούστα με φόδρα από μέσα, αν θέλετε στιλ ελκυστικό, που όμως ταιριάζει σε μια… μάνα.

Φορέστε μπλούζες V

Αρχίστε να αγοράζετε μπλούζες σε λαιμόκοψη V και αφήστε σιγά σιγά στην άκρη τα ζιβάγκο ή την απλή λαιμόκοψη, κοντά στο λαιμό. Κατάλληλο, επίσης, εκτός από το V είναι το άνοιγμα "χαμόγελο" και τα δύο δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ύψους.

Διαλέξτε μονόχρωμα τουνίκ

Το τουνίκ η (θετική) απάντηση στην ερώτηση «υπάρχει κανένα ρούχο που να ταιριάζει σε όλους;». Μεταξύ πουκαμίσας και φορέματος, το μονόχρωμο τουνίκ μοιάζει η ιδανική επιλογή για εμφανίσεις απλές, αλλά κομψές. Αν θέλετε να δώσετε έξτρα πόντους στο περιορισμένο μπόι σας φορώντας κάτι τέτοιο, πρέπει να κάνετε δύο κινήσεις:

α) να σηκώσετε λίγο τα μανίκια

β) να προσθέσετε μια ζώνη στο ύψος της μέσης ή του στήθους (και όχι χαμηλότερα).

Τα τζιν μπορούν να δώσουν έξτρα πόντους

Όσες από εμάς δυσκολεύονται να πιάσουν τα αντικείμενα στο πάνω-πάνω ράφι, ξέρουν πολύ καλά ότι τα παντελόνια που σου ταιριάζουν γάντι χρειάζονται συνήθως λίγο κόψιμο για να μην τα πατάς. Οι απανταχού στιλίστες όμως συμφωνούν: μην αφήνετε να φανεί ότι τα κοντύνατε.

Το ίδιο και οι μακριές παντελόνες

Το γράψαμε και προηγουμένως: «ψηλώνοντας» τη μέση σε φούστες και παντελόνια… ψηλώνουμε και το ανάστημά μας. Αν, λοιπόν, νιώθετε ότι σας λείπουν λίγοι πόντοι, επιλέξτε μια απ’ τις παντελόνες που είναι πολύ στη μόδα, με ψηλή μέση και φαρδιά, μακριά μπατζάκια που καλύπτουν τα παπούτσια σας. Συνδυάστε την παντελόνα με ένα top και τα πόδια σας θα δείχνουν μ’ αυτόν τον τρόπο πιο ψηλόλιγνα. Αν προτιμήσετε μπλούζα ή πουλόβερ, τότε βάλτε την οπωσδήποτε μέσα από το παντελόνι.

Τα κολιέ να είναι μακριά!

Το παν στην υπόθεση «μπόι», είναι να δημιουργήσουμε με τις στιλιστικές μας επιλογές μια ευθεία, οριζόντια γραμμή που διακόπτεται όσο το δυνατόν λιγότερο από κάθετες. Όσο δε μπορούμε να τονίσουμε την… καθετότητα του στιλ μας, τόσο το καλύτερο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ενδείκνυται ένα κολιέ μακρύ που θα τονίσει τον κάθετο άξονα, ενώ ένα από τα –πολύ στη μόδα, είναι η αλήθεια- κολιέ που αγκαλιάζουν ως λουρί τον λαιμό θα χαλάσει την επιθυμητή… ψιλόλιγνη ψευδαίσθηση.

Το ίδιο και τα φουλάρια

Ο «κάθετος άξονας» που λέγαμε, μπορεί κάλλιστα να τονιστεί με ένα φουλάρι ή μαντήλι που θα πέφτει μπροστά, σαν δυο μεγάλες, κάθετες ρίγες.

Διαλέξτε τα σωστά παπούτσια

Ο νούμερο ένα κανόνας του «Πώς να φαίνεστε ψηλότερη» ξαναχτυπά: μην επεμβαίνετε άγαρμπα στον κάθετο άξονά σας! Σκοπός είναι να επιμηκύνουμε τη σιλουέτα μας και ο μεγαλύτερος εχθρός σ’ αυτόν μας τον αγώνα είναι τα παπούτσια με λουρί στον αστράγαλο ή τα μποτάκια που δεν είναι ούτε αρκετά ψηλά ούτε πολύ χαμηλά και, όταν συνδυάζονται με φούστες ή φορέματα, κονταίνουν τα πόδια. Τέλος, παρά το μάλλον αφύσικο σχήμα τους, τα μυτερά παπούτσια θεωρείτε ότι μας «ψηλώνουν», ενώ τα παπούτσια με στρογγυλεμένες μύτες αντεδείκνυνται. 

Πηγή: brightside.me
Φωτογραφίες από Pinterest

v