6 τρόποι για να μην προδίδει την ηλικία σας ο… λαιμός σας!

6 τρόποι για να μην προδίδει την ηλικία σας ο… λαιμός σας!

Η περιοχή του λαιμού, αν και πολύ ευαίσθητη, είναι τις περισσότερες φορές παραμελημένη όσον αφορά την περιποίηση και την φροντίδα. Ως αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστούν διάφορες γραμμές και ρυτίδες που, κακά τα ψέματα, προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μάς. Υπάρχουν όμως τρόποι για να εξαφανίσουμε αυτές που έχουν ήδη δημιουργηθεί, αλλά και να προλάβουμε... τις επόμενες!

Αποφύγετε το άρωμα στον λαιμό

Τα αρώματα περιέχουν οινόπνευμα και διάφορα αρωματικά που στεγνώνουν το δέρμα σας και το κάνουν λιγότερο ελαστικό. Εάν έχετε συνηθίσει να ανανεώνετε το άρωμά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, καλύτερα να το απλώνετε μόνο στους καρπούς.

Μην φοράτε βαριά κοσμήματα

Βαριά κολιέ και μενταγιόν τεντώνουν το απαλό δέρμα στο λαιμό. Είναι καλύτερα να τα φοράτε μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Για τον ίδιο λόγο, είναι καλύτερα να αποφεύγετε τα συνθετικά πουλόβερ με ζιβάγκο με στενούς γιακάδες.

Προσέξτε τη στάση του σώματός σας 

Πρώτα απ 'όλα, μια κακή στάση του σώματος μπορεί να είναι η αιτία για πονοκεφάλους και πόνους στον αυχένα. Δεύτερον, λόγω της συνεχούς κάμψης, μπορεί να εμφανιστούν ρυτίδες στο λαιμό και δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από αυτές. Εξίσου επιβλαβές είναι να σκύβουμε για πολλή ώρα, χαζεύοντας στο κινητό μας τηλέφωνο. 

Ενυδατώνετε το δέρμα σας τακτικά

Πολλές γυναίκες ξεχνούν ότι ο λαιμός, όπως και το πρόσωπο, πρέπει να ενυδατώνεται τακτικά. Δεν χρειάζεστε ειδική λοσιόν, αφού η ενυδατική προσώπου είναι κατάλληλη και για το λαιμό σας. Καθώς την εφαρμόζετε στο λαιμό σας, είναι σημαντικό να μετακινείτε τα δάχτυλά σας απαλά προς τα πάνω. Επίσης, το δέρμα στο λαιμό σας χρειάζεται απαλή απολέπιση όπως ακριβώς το πρόσωπό σας. 

Τρώτε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C και λιπαρά οξέα

Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο κάνει το δέρμα ελαστικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να συμπεριλάβετε περισσότερα εσπεριδοειδή, ντομάτες και μούρα στη διατροφή σας. Είναι επίσης καλό να τρώτε περισσότερα προϊόντα πλούσια σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα: ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο. Βοηθούν στη θρέψη του δέρματος από μέσα και είναι αναντικατάστατα για την υγεία σας.

Μην ξεχνάτε να γυμνάζεται... τον λαιμό σας!

Κάντε τις παρακάτω ασκήσεις 1-2 φορές την ημέρα. 

1. Μετακινήστε την κάτω γνάθο εμπρός και πίσω.



2. Σχηματίστε με τα χείλη σας το γράμμα «Ο» και κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο, προφέροντας τον ήχο «Ι».



3. Καθίστε ευθεία και πιέστε το δεξί σας χέρι στο μέτωπό σας με δύναμη, χωρίς να γέρνετε το κεφάλι. Μείνετε σ' αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα.



4. Καθίστε ευθεία. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και ανοίξτε το στόμα σας. Προσπαθήστε να φτάσετε το πάνω χείλος σας με το κάτω χωρίς να ενώσετε τα δόντια σας. Επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.

Πηγή: brightside.me

v