6 φυσικοί τρόποι για να γεράσεις… αργά!

6 φυσικοί τρόποι για να γεράσεις… αργά!

Υπάρχουν πολλά μυστικά ομορφιάς που μας κρατούν νέες και λαμπερές. Ωστόσο, οι παρακάτω συμβουλές έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα κι έρχονται κατευθείαν από την Ινδονησία, όπου οι γυναίκες στα 55 τους μοιάζουν με... 35. Δοκιμάστε τις και θα δείτε αποτελέσματα. 

Ρυζάλευρο το θαυματουργό!

Οι γυναίκες από την Ινδονησία, που φημίζονται για το νεανικό... DNA τους, κάνουν ειδικά scrub σώματος με βάση το ρυζάλευρο. Συγκεκριμένα, αλέθουν ρύζι, τζίντζερ, ξηρούς καρπούς, ρίζα κουρκουμά, κανέλα και σκόνη σανταλόξυλου και το χρησιμοποιούν για καθαρό, μαλακό και σφριγηλό σώμα. 

Kencur για τις ραγάδες 

Είναι πιο εύκολο να εμποδίσεις τος ραγάδες να εμφανιστούν, παρά να τις εξαφανίσεις αργότερα. Εφάρμοσε στην περιοχή της κοιλιάς μια μάσκα φτιαγμένη από  αλεσμένο ρύζι και «kencur», μια ρίζα που μοιάζει με τζίντζερ. Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία (όπως την καταπολέμηση του βήχα ή του άγχους), το kencur βοηθά το δέρμα να παραμένει ελαστικό. Χρησιμοποιήστε το άφοβα στην περιοχή τη κοιλιάς μετά τη γέννα. 

Παπάγια για λαμπερό πρόσωπο και μαλλιά

Εφαρμόστε πουρέ παπάγια με ή χωρίς γάλα απευθείας στο πρόσωπό σας και θα δείτε το δέρμα σας να λάμπει. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους σπόρους της παπάγιας αλεσμένους σε νερό για να φτιάξετε μάσκα μαλλιών που βοηθάει να μην φθείρονται και με τα χρόνια χάνουν τη λάμψη τους. Απλώστε τη στα μαλλιά σας, αφήστε την για μία ώρα και ξεβγάλετε. 

Κατσικίσιο γάλα για το μπάνιο

Πρόκειται για ένα μυστικό που έρχεται από την αρχαιότητα, καθώς οι πριγκίπισσες της Ιάβας πρόσθεταν κατσικίσιο γάλα στο νερό και έμεναν μέσα σε αυτό για μισή ώρα. Το κατσικίσιο γάλα βοηθά στη διατήρηση της νεανικής και απαλής επιδερμίδας, αρκεί να μην ξεχάσετε να το ξεβγάλετε! 

Λουτρό... μαλλιών

Στην Ινδονησία, το λουτρό μαλλιών είναι μια αγαπημένη συνήθεια αλλά και μια χρονοβόρα διαδικασία. Πρώτα, εφαρμόζετε στα μαλλιά μια μάσκα μαλλιών με αβοκάντο και στη συνέχεια ατμό. Μετά, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το λαιμό και τους ώμους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με λούσιμο μαλλιών και στέγνωμα με πιστολάκι. Το λουτρό μαλλιών δεν είναι απλώς μια θεραπεία χαλάρωσης αλλά βοηθά τα μαλλιά σας να είναι δυνατά και υγιή, ενώ τα προστατεύει από τις επιβλαβείς δράσεις των χημικών.

Μασάζ 2 φορές την εβδομάδα

Εκτός από μανικιούρ, πεντικιούρ και κομμωτήριο, βάλτε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και το μασάζ, το οποίο θεωρείται αναγκαίο τόσο για την υγεία μας (σωματική και ψυχική) αλλά και για τη νεανική επιδερμίδα. 

Extra συμβουλή νεότητας: χαμογελάτε!

Μια από τις πιο δημοφιλείς bloggers στην Ινδονησία που μοιάζει 35 ενώ είναι 53. αποκάλυψε το μυστικό της νεότητας. Όσο μεγαλώνει, τόσο πιο ευτυχισμένη είναι. Η ευτυχία βοηθά στη διατήρηση της εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς. Χαμογελάστε περισσότερο και αγαπήστε τον εαυτό σας.

Πηγή: brightside.me

v