28 εβδομάδων έγκυος αυτοκτόνησε λόγω της δύσκολης εγκυμοσύνης της

28 εβδομάδων έγκυος αυτοκτόνησε λόγω της δύσκολης εγκυμοσύνης της

Όταν μια μέλλουσα μαμά στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, ενθουσιάστηκε με τα νέα. Το ταξίδι της Jessica Cronshaw στη μητρότητα, όμως, παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μάχης της με την υπερέμεση κύηση με εξουθενωτικές ναυτίες και εμετούς.

Μετά από 28 εβδομάδες ταλαιπωρίας, η Jessica αυτοκτόνησε μην μπορώντας να αντέξει τα βαριά συμπτώματα. Συγκεκριμένα, τη βρήκε η μητέρα της κρεμασμένη στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της. Οι γιατροί ξεγέννησαν την κόρη του ζευγαριού, αλλά δεν επέζησε λόγω προωρότητας.  

Σύμφωνα με τον σύζυγό της, η υπερέμεση της κύησης δεν επηρέασε μόνο τη σωματική της υγεία, αλλά κλόνισε και την ψυχική της υγεία. «Μέχρι τότε ήταν μια υγιής και λειτουργική γυναίκα. Είχε καλή σχέση με τους φίλους και τους συγγενείς της, μαζί ήμασταν καλά, δούλευε και ήταν χαρούμενη και κοινωνική. Η υπερέμεση είχε μια δραματική επίδραση πάνω της», δήλωσε στην εφημερίδα Mirror.

Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για τον θάνατο της συντρόφου του, ο σύζυγός της τόνισε ότι οι επιπτώσεις της υπερέμεσης ψυχική της υγεία δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά. «Ένιωθα ότι κανείς δεν μας άκουγε», είπε χαρακτηριστικά, κάτι που αποδείχτηκε στη συνέχεια. 

Η ιατροδικαστής της περιοχής, μετά από ενδελεχή έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιατρική φροντίδα του γυναίκας ήταν ανεπαρκής. «Ένας βασικός λόγος για την αυτοκτονία της ήταν η έλλειψη ευαισθητοποίησης για την της ψυχική υγεία. Οι γιατροί δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την ψυχολογία της» τόνισε, προσθέτοντας πως πιθανότατα, αυτό οδήγησε στον θάνατό της. 

Πηγή: cafemom.com

v