Πώς να διαλέξετε το ιδανικό δημοτικό για το παιδί

Πώς να διαλέξετε το ιδανικό δημοτικό για το παιδί

Το δημοτικό σχολείο είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στη ζωή ενός παιδιού. Αυτά τα έξι χρόνια προσφέρουν στα μικρά μας ποικίλες γνώσεις, δεξιότητες και αξίες. Γι' αυτό και η επιλογή του σχολείου που θα το στείλουμε είναι σπουδαία, τόσο για τη μόρφωση που θα πάρει όσο και για την προσωπικότητα που θα αναπτύξει. 

Το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα δίνει έμφαση τόσο στον ακαδημαϊκό
τομέα ζωής ενός παιδιού, όσο και τον κοινωνικό αλλά και τον ψυχοσυναισθηματικό. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται μαθήματα και πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες με στόχο την παροχή γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια αξιών μέσα από καινοτόμες μεθοδολογίες που καθιστούν το σχολείο δημιουργικό, ευχάριστο, χρήσιμο και αποτελεσματικό.

Τι έχει να κερδίσει το παιδί 

Θα μάθει μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες

Εκπαιδευτικοί που προάγουν την κριτική σκέψη, την ομαδικότητα, την συνεργασία και την ανάληψη πρωτοβουλιών, βοηθούν τα παιδιά βοηθούν τα παιδιά όχι μόνο να αποκτούν γνώσεις μέσα από καινοτόμες μεθοδολογίες και ευχάριστο κλίμα, αλλά και να τις εφαρμόζουν στην καθημερινή ζωή, να τις μετατρέπουν σε δεξιότητες.

Να ενεργεί και να επιτυγχάνει προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους

Έχοντας τον μέντορά του σε κάθε του βήμα, το παιδί  εκπαιδεύεται να θέτει προσωπικούς στόχους, συγκεκριμένους, μετρήσιμους και ρεαλιστικούς και να τους παρακολουθεί. Επομένως μαθαίνει να σκέφτεται δημιουργικά, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να αντιμετωπίζει την κάθε πρόκληση άφοβα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα το βάζει κάτω στις αποτυχίες και θα δουλεύει με αυτοπεποίθηση για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων του.


Να συμβιώνει και να συνεργάζεται αρμονικά σε ομάδες χάρη στις διαθεματικές εργασίες και το πρόγραμμα ψυχοσυναισθηματικής ενδυνάμωσης

Η δημιουργικότητα ανθίζει όταν οι άνθρωποι εργάζονται μαζί ως ομάδα. Και αυτό είναι κάτι που όλοι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, μέσα από εργασίες και διάφορες ευχάριστες δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτύξουν νέες κοινωνικές δεξιότητες, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους. 


Να καλλιεργεί αξίες χάρη στο πρόγραμμα «Στάση Ζωής»

Με το βιωματικό πρόγραμμα «Στάση Ζωής» και στο πλαίσιο της ψυχοσυναισθηματικής ενδυνάμωσης, ενισχύονται οι δεξιότητες ζωής, ο σεβασμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ανθεκτικότητα, η αναγνώριση και σωστή έκφραση (και διαχείριση) των συναισθημάτων, η επίλυση συγκρούσεων και πολλά άλλα.

Παράλληλα εκπαιδεύεται σε πανανθρώπινες αξίες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πολιτισμός.

Να έχει τις σωστές βάσεις όταν έρθει η ώρα να πάει στο Γυμνάσιο

Το παιδί θα εφοδιαστεί με ευρύ φάσμα δεξιοτήτων που ανοίγουν τον δρόμο για την προσωπική ολοκλήρωση και ανάπτυξη. Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα να προχωρήσει στην επόμενη βαθμίδα, το Γυμνάσιο, θα το κάνει με χαρά και αυτοπεποίθηση.

Η ώρα της απόφασης

Η επιλογή σχολείου είναι δύσκολη απόφαση για τους γονείς, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού και έχει ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του. 

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε μια σωστή απόφαση που δεν θα μετανιώσουμε αργότερα, είναι να έχουμε όλα τα δεδομένα στα χέρια μας. Οφείλουμε να ενημερωθούμε για όλα όσα έχει να μας προσφέρει το σχολείο που έχουμε επιλέξει για το μικρό μας μέσω μίας διά δια ζώσης συνάντησης με τους δασκάλους, ανθρώπους της εκπαίδευσης που σχεδιάζουν τώρα, το αύριο των παιδιών μας.

Και κάτι τελευταίο...

Μην ξεχνάτε να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εσείς ξέρετε το παιδί σας καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Σκεφτείτε, λοιπόν, σε ποιο σχολείο νιώθετε ότι ταιριάζει καλύτερα; Σε ποιο θα αισθάνεται καλά, ασφαλές, αποδεκτό και θα μπορεί να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

v