H πρώτη δασκάλα... ρομπότ διδάσκει μαθητές στην Ινδία!

H πρώτη δασκάλα... ρομπότ διδάσκει μαθητές στην Ινδία!

Η Ίρις είναι μια δασκάλα ρομπότ, κατασκεύασμα της εταιρείας MakerLabs, που πρώτα ανταλλάσσει χειραψίες με τους μαθητές και κατόπιν απαντά σε ερωτήσεις τους επί παντός επιστητού.

Η Ίρις είναι ακούραστη, δεν θέλει μισθό, δεν επιπλήττει ποτέ το τελευταίο θρανίο, ωστόσο δεν γνωρίζει πώς είναι να είσαι άνθρωπος (καλύτερα, ενδεχομένως). Το σχολείο όπου γίνονται αυτά τα πρωτοποριακά πράγματα βρίσκεται στην Πολιτεία Κεράλα.

Το ρομπότ κινείται με ρόδες. Είναι κούκλα με Τεχνητή Νοημοσύνη και καστανά μαλλιά, τυλιγμένη σε ένα παραδοσιακό σάρι. Το σχολείο είναι μέσης εκπαίδευσης. Στους μαθητές επιτρέπεται να ρωτούν μόνο στα αγγλικά.

«Ποια είναι η σημασία των γονιδίων;» ρώτησε ένα παιδάκι, και το ρομπότ απάντησε μόλις στο στήθος του άναψε το πράσινο λαμπάκι – δείγμα ότι γνωρίζει τη σωστή απάντηση. «Τι είναι η βιόσφαιρα, καλέ κυρία;» Στην πονηρή ερώτηση το ρομπότ, θέλοντας και μη, αναγνώρισε το σκώμμα, όμως έκανε το πράσινο λαμπάκι του πέτρα και απάντησε: «Το σύνολο των εμβίων όντων που υπάρχουν στη Γη».

Καθώς η Ίρις το ρομπότ είναι πανεπιστήμων, χειρίζεται με ευκολία όλες τις ερωτήσεις, από τα Μαθηματικά μέχρι τη Χημεία και το σχολείο στο οποίο έκανε το ντεμπούτο της, δίνει μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία, στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις, στη ρομποτική και στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μάλιστα, πέντε από τους 3.000 μαθητές του συνεργάστηκαν με την εταιρεία Makerlabs Edutech ώστε να «γεννηθεί» η Ιρις το ρομπότ, έγραψαν οι Times.

Το επόμενο στάδιο του πειράματος θα περιλαμβάνει τοποθέτηση κάμερας στην Ιριδα το ρομπότ, ώστε να δύναται να αναγνωρίζει «προσωπικά» τους μαθητές του και να απευθύνεται στο κάθε παιδί με το όνομά του – και «σπασίματα» γύρω από το στόμα του ρομπότ θα βάλουν, με σκοπό να δημιουργείται στα παιδάκια η ψευδαίσθηση του συναισθήματος.

Πηγή: Protagon.gr

v