Διασώστες έσωσαν προωράκι αμέσως μετά την γέννησή του!

Διασώστες έσωσαν προωράκι αμέσως μετά την γέννησή του!

Μια είδηση από την μακρινή Κορέα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και επευφημεί μια ομάδα διασωστών, οι οποίοι έκαναν ό, τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν ένα πρόωρο μωράκι.

Οι διασώστες πήραν το μωράκι από το μαιευτήριο για να το πάνε σε ένα πιο εξιδεικευμένο νοσοκομείο - το κράτησαν ζωντανό σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και του ψιθύριζαν ενθαρρυντικά λόγια.

Το κοριτσάκι, που γεννήθηκε στις 29 εβδομάδες, βρισκόταν καθ' οδόν προς το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπουσάν στη γειτονική πόλη Γιανγκσάν της επαρχίας Νότιας Γκιόνγκσανγκ, καθώς το νοσοκομείο όπου γεννήθηκε δεν διέθετε εξοπλισμό για τη θεραπεία ενός πρόωρου μωρού.

Το μωρό σημείωσε βαθμολογία Apgar τέσσερα. Το Apgar είναι ένα γρήγορο τεστ που γίνεται σε ένα νεογέννητο 1 και 5 λεπτά μετά τη γέννηση. Τα υγιή μωρά σημειώνουν βαθμολογία μεταξύ οκτώ και 10 στα 10. Η λήψη βαθμολογίας τεσσάρων απαιτεί επείγουσα θεραπεία, σύμφωνα με την πυροσβεστική αρχή.

Το μωρό έφτασε με επιτυχία στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογέννητων στο BNUH. Λαμβάνει θεραπεία και είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: koreaherald.com

v