Ποιο κούρεμα σας ταιριάζει, ανάλογα με τη μύτη σας

Ποιο κούρεμα σας ταιριάζει, ανάλογα με τη μύτη σας

Έχετε βαρεθεί να νιώθετε ότι η μύτη σας είναι το κέντρο της προσοχής; Με το σωστό κούρεμα και χτένισμα μπορείτε να αναδείξετε τον τύπο της μύτης σας, και να νιώσετε πιο όμορφες από ποτέ. Έτοιμες;

Μακριά μύτη

Στις γυναίκες με μακριά μύτη ταιριάζουν τα κουρέματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο, ώστε να «γλυκαίνουν» τα χαρακτηριστικά τους και να υπάρχει ισορροπία. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δεν χρειάζεται να κρύβετε τη μύτη σας - αρκεί ένα κοντό καρέ, με χωρίστρα στο πλάι, για να είστε όμορφη και γοητευτική. 

Πλατιά μύτη

Εάν έχετε φαρδιά μύτη, η χωρίστρα στο κέντρο του κεφαλιού θα εξισορροπήσει όμορφα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Συγκεκριμένα, θα σας βοηθήσει να τονίσετε τα χαρακτηριστικά σας, όπως, για παράδειγμα, η Rihanna.

Μικρή μύτη

Εάν γεννηθήκατε με τη λεγόμενη «μικροσκοπική μυτούλα», σας ταιριάζει καλύτερα ένα κοντό και ασύμμετρο κούρεμα όπως στη φωτογραφία. Τα κυματιστά μαλλιά και οι μπούκλες, θα αναδείξει την όμορφη μυτούλα σας και θα σας προσδώσει περισσότερο στυλ. 

Γαμψή μύτη

Οι γαμψές μύτες «κρύβουν» μια έντονη και ιδιαίτερη προσωπικότητα και ταιριάζουν με χτενίσματα που εξισορροπούν τις αναλογίες του προσώπου και τραβούν τα βλέμματα μακριά από τη μύτη. Μια όμορφη αλογοουρά ή καλοχτενισμένες αφέλειες, είναι ό,τι πρέπει για όσες έχετε αυτό το γοητευτικό χαρακτηριστικό. 

Μύτη που είναι πιο πλατιά στο τελείωμα 

Αυτός ο τύπος μύτης είναι συνήθως πιο πλατύς και μεγάλος στο κάτω μέρος και του ταιριάζει ένα κοντό pixie κούρεμα που «ανοίγει» το πρόσωπο και «ισιώνει» τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Γαλλική μύτη

Αν έχετε μικρή και ελαφρώς ανασηκωμένη μυτούλα, σκεφτείτε να κόψετε τα μαλλιά σας κοντά, αλλά όχι αγορίστικα. Το ανάλαφρο, ακανόνιστο κούρεμα δεν τονίζει έντονα τα χαρακτηριστικά σας, ενώ δημιουργεί μια ωραία ισορροπία με τη μύτη σας. 

Πηγή: brightside.me

v