93χρονη γιαγιάκα πλέκει κασκόλ για παιδιά που έχουν ανάγκη

93χρονη γιαγιάκα πλέκει κασκόλ για παιδιά που έχουν ανάγκη

Σε ένα διαμερισματάκι της Αθήνας, βρίσκεται μια γιαγιούλα η οποία θέλει να κάνει πολλά παιδιά χαρούμενα. Η 93χρονη Ιωάννα Ματσούκα έχει πλέξει χιλιάδες πολύχρωμα κασκόλ για παιδιά που έχουν ανάγκη από την Ελλάδα μέχρι τη Βοσνία και την Ουκρανία. Και όπως λέει θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να μη μπορεί άλλο!

«Μέχρι να πεθάνω, θα πλέκω. Μου δίνει χαρά μοιράζομαι όσα φτιάχνω», δήλωσε η 93χρονη στο Reuters. Από τότε που άρχισε να πλέκει, τη δεκαετία του 1990 δηλαδή, η κυρία Ιωάννα έχει φτιάξει πάνω από 3.000 κασκόλ.

Δίπλα στην πόρτα του σπιτιού της, τσάντες γεμάτες με τις τελευταίες δημιουργίες της περιμένουν τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Στην αρχή, τα κασκόλ χαρίζονταν σε φίλους. Καθώς ο αριθμός των κασκόλ αυξανόταν, δωρίζονταν σε παιδικά σπίτια σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια, μέσω ανθρώπων που γνώριζε, έφτασαν σε παιδιά στη Βοσνία και την Ουκρανία. Τα τελευταία 70 κασκόλ πήγαν σε έναν καταυλισμό προσφύγων κοντά στην Αθήνα αυτόν τον χειμώνα, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

«Το γεγονός ότι τα χαρίζουμε της δίνει δύναμη», δήλωσε η κόρη της Αγγελική.

Πηγή: learningenglish.voanews.com

v