3 φανταστικές μονοήμερες για να ξεφαντώσετε με τα παιδιά την Καθαρά Δευτέρα

3 φανταστικές μονοήμερες για να ξεφαντώσετε με τα παιδιά την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται προ των πυλών και μας δίνεται έτσι η αφορμή να κάνουμε καμιά εκδρομή για να ξεσκάσουμε λιγάκι. Αυτοί οι προορισμοί είναι κοντά στην Αθήνα και είναι φανταστικοί για μια μονοήμερη εξόρμηση με τα παιδιά!

Ζαρούχλα

Η γραφική Ζαρούχλα που είναι κρυμμένη μέσα στο ελατόδασος της ορεινής Αχαΐας, βρίσκεται σε απόσταση δυόμισι ωρών από την Αθήνα και προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για μια μαγευτική μονοήμερη μακριά από την πόλη.

Το διαμάντι της περιοχής είναι η Λίμνη Τσιβλού, η οποία απέχει περίπου 10 χλμ. από τη Ζαρούχλα. Πολλοί την έχουν επισκεφθεί για να χαλαρώσουν στις όχθες της και να θαυμάσουν την ομορφιά της, αλλά και για να κάνουν πικνίκ.

Πού θα φάμε;

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, η παραδοσιακή ψησταριά «Ο Ντίνος» θα σας αποζημιώσει με τα εκπληκτικά ψητά και μαγειρευτά της. Ο χώρος είναι άνετος, όμορφα διακοσμημένος με ζεστή και φιλική οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Αγκίστρι

Κατεβείτε στο λιμάνι του Πειραιά (με το μετρό πλέον!) και σε μιάμιση ώρα θα βρεθείτε στο μαγευτικό Αγκίστρι. Μπορεί να το έχετε συνδυάσει ως καλοκαιρινό προορισμό, όμως, αυτό το νησί είναι ένας παράδεισος όλες τις εποχές του χρόνου. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 13 έως 20 ευρώ και τα δρομολογία εκτελούνται από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα τους χειμερινούς μήνες.

Σας προτείνουμε να πάτε στο γραφικό χωριουδάκι Μύλος ή αλλιώς το Μεγαλοχώρι, όπου τα ασβεστωμένα πεζούλια, οι μυρωδάτες αυλές των σπιτιών με τα πολύχρωμα λουλούδια θα σας συνεπάρουν. Μπορείτε να απολαύσετε έναν μεγάλο περίπατο, ξεκινώντας από την Σκάλα για να φτάσετε, και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα και φυσικά την αλμύρα της θάλασσας.

Πού θα φάμε;

Μία από τις πιο ωραίες ταβέρνες του νησιού είναι «Το Μαντράκι» Δεσπόζει πάνω από το λιμάνι αποτελώντας «μπαλκόνι» στη θάλασσα και το λιμάνι. Τα φαγητά είναι πεντανόστιμα και όλα φρεσκότατα!

Τρίκαλα (Κορινθίας)

Σε απόσταση περίπου 2 ωρών από την Αθήνα, ανηφορίζοντας από Ξυλόκαστρο και κάνοντας μια διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες, αμπέλια και υπέροχες συστάδες ευκαλύπτων, βρίσκονται τα Τρίκαλα Κορινθίας. Ένα μαγευτικός μέρος που θα σας προσφέρει αυτήν την ανάπαυλα που ονειρεύεστε τόσες μέρες.

Τα μεγάλα ολάνθιστα μονοπάτια που οδηγούν σε απομακρυσμένα σημεία με θέα που κόβει την ανάσα και ο καθαρός αέρας θα σας χαλαρώσουν. Τα παιδιά δεν θα βαρεθούν καθόλου καθώς θα έχουν πολλά να εξερευνήσουν.

Πού θα φάμε;

Η ταβέρνα «Όπως Παλιά» βρίσκεται στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, καθώς οι νοστιμιές της κουζίνας θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v